Центрвиборчком запустив інтерактивну інтернет-гру про вибори
Центрвиборчком запустив інтерактивну інтернет-гру про вибори

Центрвиборчком запустив інтерактивну інтернет-гру про вибори

Аби заохотити людей йти на вибори та зробити їх більш грамотними у цій сфері, Центрвиборчком запустив безкоштовний портал "ЦВК: Просвіта", курс "Просто про вибори". Навчання відбуватиметься у вигляді інтерактивної інтернет-гри у доступній і жартівливій формі.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Кожен охочий зможе особисто початитись на тему виборів із Платоном, Черчелем, княгинею Ольгою та іншими поважними персонами. Крім того, на порталі можна буде ознайомитися та поглибити знання про вибори та демократію, принципи голосування та його організацію, про виборчі системи та інші важливі теми в простій манері – без "жодних цитувань законів і нудних визначень".

Слід зауважити, що передвиборча кампанія до місцевих виборів вже розпочалася. голосування відбудеться 25 жовтня. У ЦВК оприлюднили нововведення, які чекатимуть на українців на виборчих дільницях. Так, на голосування обов’язково потрібно приходити у масках. Зняти її дозволять лише для того, аби ідентифікувати людину. Потрібно буде прийти з власною ручкою та паспортом. 

На вході до дільниці буде температурний скринінг, обов’язкова дистанція в півтора метра між виборцями. Для виборців з ознаками респіраторного захворювання у приміщені буде окрема кабінка та скринька для голосування
Виборець на самоізоляції чи обсервації зможе голосувати за місцем перебування. Для цього потрібно буде подати заяву до дільничної виборчої комісії.

Відео Вибори і пандемія: які нововведення чекають нас на виборчих дільницях 25 жовтня

Передвиборча кампанія до місцевих виборів у розпалі. День голосування - 25 жовтня, та вже зараз у ЦВК оприлюднили нововведення, які чекатимуть на нас на виборчих дільницях. Детальніше про них, а також чи  збираються узагалі люди голосувати – дивіться.

Вперше внутрішньо переміщенні особи теж зможуть проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання, попри адресу реєстрації. Для цього потрібно було подати заяву про зміну виборчої адреси на сайті Державного реєстру виборців.

Источник материала
Поделиться сюжетом