В Росії спецназ із вертольотами затримав чоловіка, який оголосив себе реінкарнацією Ісуса
В Росії спецназ із вертольотами затримав чоловіка, який оголосив себе реінкарнацією Ісуса

В Росії спецназ із вертольотами затримав чоловіка, який оголосив себе реінкарнацією Ісуса

Під час спецоперації в Сибіру із задіянням чотирьох вертольотів затримали ватажків секти "Церкви останнього заповіту" - 59-річного Віссаріона, справжнє ім'я Сергій Тороп, який називав себе реінкарнацією Ісуса Христа, а також його помічників - Вадима Редькіна і Володимира Ведерникова.

Останні тридцять років Сергій Тороп очолював релігійний рух, який за цей час назбирав тисячі послідовників. Російський слідчий комітет заявив, що його звинувачують в організації незаконного релігійного об'єднання. Затриманим планують висунути обвинувачення в створенні "релігійного об'єднання, діяльність якого пов'язана з насильством над громадянами, заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю двох і більше осіб". Слідство вважає, що лідери секти брали гроші у послідовників для отримання прибутку і застосовували до них психологічне насильство.

Невідомо, що буде з послідовниками після арешту їхнього лідера. Неясно також чому правоохоронні органи вирішили затримати його саме зараз, пише Guardian. Деякі російські ЗМІ повідомляли, що громада була залучена в суперечку з інтересами місцевих бізнесменів.

Відомо, що у 1989 році Тороп втратив свою роботу інспектора патрульно-постової служби. Він стверджував, що відчув "пробудження" в часи розвалу Радянського Союзу і у 1991 році заснував рух, відомий як "Церква останнього заповіту". Запевняв, що через нього говорить Бог, а потім оголосив себе реінкарнацією Ісуса. Тож у громаді відлік часу ведуть від 1961 року, коли народився Віссаріон, а замість Різдва святкують його день народження - 14 січня.

Источник материала
Поделиться сюжетом