Вогонь на Софіївській Борщагівці: з'явилися подробиці пожежі у багатоквартирному будинку
Вогонь на Софіївській Борщагівці: з'явилися подробиці пожежі у багатоквартирному будинку

Вогонь на Софіївській Борщагівці: з'явилися подробиці пожежі у багатоквартирному будинку

Три квартири згоріли вщент і ще дві постраждали. На Софіївській Борщагівці поблизу столиці 34-річний мешканець розпалив камін у власній квартирі. Сам він опинився у лікарні, інші мешканці залишились без даху над головою. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

На світанку на Софіївській Борщагівці поблизу столиці запалав житловий комплекс. Зайнялося в одній з квартир на останньому шостому поверсі багатоквартирного будинку. За лічені хвилини вогонь охопив ще дві сусідні квартири та перекинувся на дах. 

Квартира Іванни вигоріла вщент. На щастя, під час пожежі родини дома не було. Жінка розповідає: зайнялось у квартирі сусіда. Він нібито розпалив камін. 34-річний чоловік неодноразово завдавав клопоту сусідам – влаштовував гучні вечірки, часто його бачили на підпитку, каже Іванна. 

"Він розпалив камін, начебто як електрокамін, але хтось говорить, що там мало не дровами все втопилося. І він прокинувся від того, що на нього вже зі стелі капало... Він замість того, щоб викликати пожежних, будити сусідів, почав пробувати гасити сам", - розповідає жінка.

Його з опіками відправили до лікарні. Рятувальників викликали сусіди. Вони будили й інших мешканців. Серед евакуйованих - представник від України на "Євробаченні-2018" співак Меловін.

Рятувальники до будівлі дістались не одразу: заважали припарковані авто мешканців. 
 
Крім того, з’ясувалось, що в люках у дворі будинку немає кранів для гідрантів. Тож воду рукавами тягнули з сусіднього двору, розповідають мешканці будинку. З прилеглих селищ пригнали автоцистерни. 

Постраждало п’ять квартир та дах будинку. Залитими залишаються і квартири поверхами нижче. Наразі вирішується питання про тимчасове відселення потерпілих, ремонт покрівлі та відшкодування збитків погорільцям. 

Источник материала
Поделиться сюжетом