Лауреат Нобелівської премії з економіки проспав свою перемогу
Лауреат Нобелівської премії з економіки проспав свою перемогу

Лауреат Нобелівської премії з економіки проспав свою перемогу

Один із лауреатів престижної Нобелівської премії з економіки вночі вимушений був йти до іншого додому, аби розбудити та розповісти про перемогу.

Премію американцям Полу Мілгрому та Роберту Уілсону присудили за удосконалення теорії і винаходи нових форматів аукціонів. Та коли у Швеції оголошували переможців, у США вже була пізня ніч.

72-річний Мілгром про Нобелівську премію мріяв, утім, не вірив, що переможе, а тому просто вимкнув телефон та ліг спати. Тож 83-річному Уілсону просто довелося серед ночі йти до колеги додому, щоб повідомити хорошу новину.

The #NobelPrize committee couldn't reach Paul Milgrom to share the news that he won, so his fellow winner and neighbor Robert Wilson knocked on his door in the middle of the night. pic.twitter.com/MvhxZcgutZ

— Stanford University (@Stanford) October 12, 2020

«Я люблю поспати вночі, тож телефон був вимкнений, аби ніхто не тривожив мене. Роб не міг до мене дотелефонуватись. Він прийшов десь о 2.15 ночі й дзвонив у відеодзвоник. Мабуть Роб цього не знає, але якщо у нього дзвонити, то вмикається мій телефон і телефон моєї дружини. А вона зараз у Стокгольмі. Й вона теж бачила та слухала цю приємну новину разом зі мною», - розповідає переможець.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом