Найдорожча книжка: видання Шекспіра продали за рекордні 10 мільйонів доларів
Найдорожча книжка: видання Шекспіра продали за рекордні 10 мільйонів доларів

Найдорожча книжка: видання Шекспіра продали за рекордні 10 мільйонів доларів

У Нью-Йорку продали на аукціоні рідкісне видання Шекспір за 10 мільйонів.

 Про це йдеться в ТСН.12.00.

Таких у світі лишилося трохи більше двох сотень і більшість зберігаються у музеях, приватні колекціонери мають лише кілька таких книжок.

Збірку п'єс Шекспіра опублікували у 1623 році - усього за сім років по смерті знаменитого драматурга, вона містить 36 його п'єс. Востаннє повний варіант книги продали у 2001, тоді за неї отримали трохи більше 6 мільйонів. Нині покупець заплатив 9 мільйонів 970 тисяч доларів і ця книга стала однією з найдорожчих в історії. 

Відео На аукціоні у Нью-Йорку продали рідкісне видання Шекспіра за 10 мільйонів доларів

Шекспір за 10 мільйонів - у Нью-Йорку продали на аукціоні рідкісне видання. Таких у світі лишилося трохи більше 200, і більшість зберігаються у музеях, приватні колекціонери мають лише кілька таких книжок. Збірку п'єс Шекспіра опублікували у 1623 році - усього за сім років по смерті знаменитого драматурга, вона містить 36 його п'єс. Востаннє повний варіант книги продали у 2001, тоді за неї отримали трохи більше 6 мільйонів. Нині покупець заплатив 9 мільйонів 970 тисяч доларів -  ця книга стала однією з найдорожчих в історії.     

Бібліотеки вчаться працювати в умовах пандемії COVID-19: відвідувачам дозволяють торкатися книжок лишень у рукавичках, а після повернення літературу відправляють на обсервацію. 

Источник материала
Поделиться сюжетом