Ще три музея Туреччини "заговорили" українською мовою
Ще три музея Туреччини "заговорили" українською мовою

Ще три музея Туреччини "заговорили" українською мовою

Під час робочого візиту президента України Володимира Зеленського до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська взяла участь в урочистому запуску аудіогіда українською в найбільшому палаці Туреччини – Долмабахче. 

Про це повідомили в Офісі президента.

Зазначається, що паралельно україномовні аудіогіди було презентовано ще у двох відомих культурних пам'ятках Туреччини – у музеї просто неба Ефес та у Національному парку Гьореме, що у Каппадокії.

У пресслужбі голови держави нагадали, що у 2019 році аудіогіди українською з'явилися у стамбульських Айя-Софії та палаці Топкапи. Таким чином, наразі їх впроваджено вже у п'яти найбільших музеях Туреччини.

Раніше повідомлялося, що Віденський музей історії мистецтв теж "заговорив" українською. З ініціативи першої леді України в одному з найпопулярніших музеїв Австрії з'явився український аудіогід. 

Відео За ініціативи Олени Зеленської у Віденському музеї історії мистецтв з'явилися аудіогіди українською

Віденський музей історії мистецтв "заговорив" українською з ініціативи першої леді України в одному з найпопулярніших музеїв Австрії з’явився український аудіогід. Подружжя Зеленських презентували його разом під час візиту до Відня. У червні українська зазвучала у Віденській художній галереї Альбертіні, яка стала першим у світі музеєм, що підтримав проект Зеленської з поширення української мови у світі. Українські аудіогіди за підтримки першої леді з’явились також у музеях Баку та Риги. У планах запустити такий сервіс у морському музеї Чорногорії.     

Источник материала
Поделиться сюжетом