"Справа Василя Стуса": Мінкульт рекомендує, а примірники без правок надійдуть до бібліотек
"Справа Василя Стуса": Мінкульт рекомендує, а примірники без правок надійдуть до бібліотек

"Справа Василя Стуса": Мінкульт рекомендує, а примірники без правок надійдуть до бібліотек

Книжку про Василя Стуса рекомендує читати Міністерство культури, а його очільник - Олександр Ткаченко власним коштом закупить частину накладу для національних бібліотек.

Про це міністр культури написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

Поки заборона на поширення книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані без правок не набула чинності, її можуть вільно тиражувати. А на бібліотеки - вона взагалі не розповсюджується.

Книга про справу щодо Василя Стуса та Медведчук Творець «темників» вирішив знову виступити у звичній для себе ролі...

Опубліковано Олександром Ткаченком Вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Раніше відреагували на рішення суду й на Банковій. В Офісі президента заявили, вони впевнені у незалежності судової гілки влади, але здивовані тим, що нардепа-позивача Віктора Медведчука в рішенні визнано "персонажем твору", хоча йдеться про історичні і задокументовані події.

Зокрема, це судовий процес у 1980 році над поетом і дисидентом Василем Стусом. Автор розповідає, що тоді його інтереси представляв примусово наданий владою СРСР адвокат Медведчук і не доклав для захисту поета жодних зусиль.

Медведчук вимагав видалити з цієї книги 9 епізодів. Напередодні Дарницький райсуд частково задовольнив його позов.

Відео В Офісі президента відреагували на рішення суду про заборону поширювати книгу про Василя Стуса

На Банковій відреагували на рішення суду про заборону поширювати книгу про Василя Стуса. В Офісі президента заявили, вони впевнені у незалежності судової гілки влади. Але здивовані тим, що нардепа-позивача Віктора Медведчука в рішенні визнано "персонажем твору", хоча йдеться про історичні і задокументовані події. Тож там закликають всіх громадян мати сміливість чесно дивитися на події минулого та дії або бездіяльність окремих осіб.

Источник материала
Поделиться сюжетом