Азербайджан показав покинуті вірменські танки, у відповідь отримали відео із знищенням безпілотника
Азербайджан показав покинуті вірменські танки, у відповідь отримали відео із знищенням безпілотника

Азербайджан показав покинуті вірменські танки, у відповідь отримали відео із знищенням безпілотника

Міноборони Азербайджану опублікувало відеозапис, на якому відзняли покинуту вірменськими військовими під час відступу техніку, а Вірменії в свою чергу оприлюднила відео знищеного азербайджанського безпілотного літального апарату.

Обидва відомства опублікували відео в соціальних мережах. 

На кадрах від Азербайджану, зроблених на залишених позиціях, відображені танки і бойові машини піхоти (БМП), а також розкидані особисті речі військових, боєприпаси і особисту зброю - автомати, кулемети, снайперські гвинтівки, навіть рації. Відеозапис без коментарів і будь-яких інших пояснень.

Video of military equipment and ammunition left by the enemy during the battles in the direction of Gubadlihttps://t.co/ElsS9nwyrZ via @YouTube

— Azerbaijan MOD (@wwwmodgovaz) October 28, 2020

Про те, що Вірменія відступила, Міноборони Азербайджану повідомило ще 27 жовтня, але без уточнень, яких саме позицій і яких сил. Баку не робить між ними різниці, оскільки вважає так звані "НКР" своєю територією, окупованою Єреваном.

А от Міністерство оборони Вірменії заявило, що сили тих самих "НКР" знищили азербайджанський безпілотний літальний апарат і оприлюднили відео. 

Інформацію вірменської сторони спростували в міністерстві оборони Азербайджану. Вірменія регулярно повідомляє про збиті азербайджанських безпілотники. За даними Єревану на 15 жовтня, з початку бойових дій в Нагірному Карабасі армія противника втратила 180 апаратів.

Зазначимо, запеклі бої між арміями Азербайджану та Вірменії почалися у вересні. Азербайджанські війська йшли у наступ в Нагірному Карабасі з метою припинення вірменської окупації, як стверджують в Баку. Водночас в Єревані говорять, що метою Азербайджану є знищення вірменської нації. Єреван і Баку звинуватили один одного в ескалації конфлікту.

У 1991 році Нагірний Карабах, більшу частину населення якого складали вірмени, "проголосив незалежність" від Азербайджану. Баку спробував повернути регіон силою, після чого спалахнула війна. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і так звані самопроголошені "НКР" підписали протокол про перемир'я, проте бойові дії періодично поновлюються. 

Источник материала
Поделиться сюжетом