Іспанія планує податок для найбагатших для порятунку економіки від коронакризи
Іспанія планує податок для найбагатших для порятунку економіки від коронакризи

Іспанія планує податок для найбагатших для порятунку економіки від коронакризи

Іспанія планує податок для найбагатших для порятунку економіки від коронакризи / REUTERS

Уряд Іспанії планує запровадити підвищення податків для осіб і корпорацій з високим доходом у новому бюджеті на 2021 рік.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Прем'єр-міністр Педро Санчес і віцепрем'єр і лідер Unidas Podemos Пабло Іглесіас докладно розповіли про новий план, в якому велика увага приділяється соціальній політиці, необхідній для пом'якшення економічних наслідків, викликаних коронавірусом.

"Це прогресивний бюджет; він є винятковим через ситуацію і через обсяг державних інвестицій. Перша мета - відновити те, що криза забрала у нас через пандемію. Друга - модернізувати нашу виробничу модель. І третє - зміцнити нашу державу загального добробуту", - сказав Санчес.

Підвищення торкнеться близько 17 тисяч осіб, які вважаються найбагатшими платниками податків Іспанії з річним доходом, що перевищує 300 тисяч євро.

За даними уряду, такий крок допоможе профінансувати бюджет країни на 2021 рік з рекордним державним внеском у соціальну сферу в розмірі майже 239,8 мільярда євро.

Серед інших заходів новий бюджет скорочує відрахування в приватні пенсійні плани, встановлює мінімальний податок для компаній і обмежує приріст капіталу від дочірніх компаній великих компаній, а також знижує поточні звільнення від корпоративного податку на дивіденди.

Пропозиція уряду тепер має бути підтримана іспанським парламентом.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
Поделиться сюжетом