Хабарництво та доведення до спроби самогубства: екскерівник Хмельницького військкомату постане перед судом
Хабарництво та доведення до спроби самогубства: екскерівник Хмельницького військкомату постане перед судом

Хабарництво та доведення до спроби самогубства: екскерівник Хмельницького військкомату постане перед судом

Обвинувальний акт щодо підполковника, одного з колишніх керівників Хмельницького об’єднаного військового комісаріату спрямували до суду. Його підозрюють у хабарництві та доведенні підлеглого до спроби самогубства.

Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомляє пресслужба ДБР.

"Посадовець запропонував громадянину за 1 500 доларів США повпливати на членів медичної комісії військового комісаріату для визнання його непридатності до військової служби за станом здоров’я. 3 червня 2020 року слідчі ДБР провели ряд обшуків в одному із службових приміщень військкомату, під час яких були виявлені та вилучені одержані кошти", - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час досудового розслідування стало відомо, що період з липня 2018 по червень 2019 року підполковник, користуючись своїм службовим становищем та званням, систематично давав незаконні вказівки молодшому сержанту, який перебував на посаді водія. Згодом, на підставі цього між чоловіками виник конфлікт - підлеглий отримав від посадовця численні погрози фізичної розправи щодо нього та його родини.

"Перебуваючи під впливом психологічного насильства, молодший сержант вирішив покінчити життя самогубством. За допомогою канцелярського ножа він завдав собі численні різані рани, які відносяться до легких тілесних ушкоджень та спричинили короткочасний розлад здоров'я. Медики встигли врятувати військового", - повідомляють у ДБР.

Підполковнику загрожує позбавлення волі терміном від семи до десяти років.

Нагадаємо, 28 жовтня правоохоронці викрили ректора столичного вишу наорганізації схеми нелегального переправлення людей до ЄС. 

Відео ДБР оголосила підозру ексзаступнику міністра оборони

Підозра ексзаступнику міністра оборони. ДБР вручило її колишньому високопосадовцю у справі закупівлі неякісних бронежилетів. Генерал-лейтенант, на думку слідчих ДБР, не зупинив прийом бронежилетів, які після намокання втрачають свої властивості. ДБР провело понад 40 обшуків та вилучило 11 тисяч зразків бронезахисту. Прізвища екс-заступника міністра оборони, якому вручили підозру, ДБР не розкриває. За джерелами ТСН, у правоохоронних органах йдеться про генерала-лейтенанта Олега Шевчука.    

Источник материала
Поделиться сюжетом