Її мали звільнити: стали відомі подробиці про суддю, яка відпустила підозрюваного у зґвалтуванні в Кагарлику
Її мали звільнити: стали відомі подробиці про суддю, яка відпустила підозрюваного у зґвалтуванні в Кагарлику

Її мали звільнити: стали відомі подробиці про суддю, яка відпустила підозрюваного у зґвалтуванні в Кагарлику

Голосіївський райсуд Києва 28 жовтня звільнив з-під варти Ярослава Леваднюка - одного з підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику. Відповідне рішення ухвалила суддя Олександра Колдіна.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Як зазначається, у 2018 році вона не пройшла оцінювання, і після цього її мали звільнити.

"Вища рада правосуддя майстерно "відмазала" Колдіну і тепер вона відпускає катів, а паралельно отримує за свою "роботу" по 600 тисяч грн на рік", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними декларації, разом з чоловіком Миколою Лозовим, дочкою Софією і матір'ю Павлик Іриною, Колдіна володіє двома квартирами в Києві. Кожна - на більш як 80 квадратних метрів. За 2019 рік суддя задекларувала 580 тисяч гривень зарплати.

Нагадаємо, у вівторок, 27 жовтня, суддя Голосіївського районного суду Києва звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка, який є одним з підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику. 

Відео Фігуранта гучної справи в Кагарлику відпустили під домашній арешт

Домашній арешт для фігуранта справи катувань і зґвалтування. У Кагарлику під Києвом суд відпустив з під варти поліцейського Ярослава Леваднюка. В травні двоє його колег викликали на допит як свідка 26-річну місцеву мешканку. І всю ніч знущалися та ґвалтували її просто у відділку. Цих копів тоді звільнили і посадили під варту. Вони і досі за гратами. В липні підозру у катуванні ДБР вручило ще двом поліціянтам Кагарлицького відділку. Серед них Леваднюк, який тримав за руки дівчину, яку ґвалтували інші. Одного - відпустили під домашній арешт, іншого – Леваднюка - посадили в СІЗО. Втім напередодні змінили запобіжний захід і теж відпустили під домашній арешт. На якій підставі суд звільнив підозрюваного у тяжкому злочині  - адвокати нині з'ясовують.

Источник материала
Поделиться сюжетом