"Показники подвоюються щотижня": у світі добовий приріст заражень коронавірусом перевищив пів мільйона
"Показники подвоюються щотижня": у світі добовий приріст заражень коронавірусом перевищив пів мільйона

"Показники подвоюються щотижня": у світі добовий приріст заражень коронавірусом перевищив пів мільйона

У світі втретє добовий приріст випадків зараження COVID-19 перевищив позначку в пів мільйона. Так, у вівторок, 27 жовтня, позитивний результат тесту на коронавірус отримали 516 898 людей.

Про це повідомляють AFP та The Guardian.

Зазначимо, що попередні "рекорди" світ встановив минулого тижня, а саме 23 жовтня (506 713 хворих) та 26 жовтня (525 164 хворих).

Епідеміологи попереджають, що європейські уряди втратили контроль над останніми спалахами, через що запровадження нових локдаунів нібито стало неминучим. 

Нові випадки в Європі подвоюються приблизно щотижня, тоді як системи масового тестування та відстеження контактів швидко перевантажуються. 

Водночас експерти наголошують, що під час першої хвилі пандемії більшість випадків COVID-19 не була діагностована. 

У виданні також зазначають, що через "похмурі перспективи та сезон зимового грипу у частинах північної півкулі" європейські та американські фондові ринки знову впали.

Нагадаємо, що впродовж минулого тижня, у період від 19 до 25 жовтня, у світі на COVID-19 захворіли понад 2,8 млн людей. Це найвищий показник від початку пандемії. 

Відео Пандемія у світі: в Європі різко зростає смертність від коронавірусу

Добова смертність від коронавірусу у Європі за останній тиждень зросла аж на 40%, у порівнянні з минулим. Про це повідомили у ВООЗ. Найкритичнішою, за їхніми даними, лишається ситуація в Росії, Великій Британії, Франції та Іспанії. Частина іспанських лікарів напередодні влаштувала страйк через погані умови роботи та маленькі зарплатні на тлі пандемії. Ударив вірус і по зарплатах місцевих водіїв автобусів. Ті влаштували мирний протест проти жорстких обмежень у Мадриді. А от в Італії антикарантинні демонстрації, що тривають кілька днів поспіль, завершилися сутичками із поліцією. Правоохоронці задіяли проти активістів водомети. Тим часом нідерландська влада заявила, що планує залишити карантинні обмеження аж до грудня.

Источник материала
Поделиться сюжетом