У Новому Орлеані потужний ураган "Зета" зніс десятки дахів та повалив дерева: є загиблий
У Новому Орлеані потужний ураган "Зета" зніс десятки дахів та повалив дерева: є загиблий

У Новому Орлеані потужний ураган "Зета" зніс десятки дахів та повалив дерева: є загиблий

У середу, 28 жовтня, ураган "Зета" накрив узбережжя Мексиканської затоки: у Новому Орлеані штату Луїзіана потужний дощ із  сильним вітром зруйнував будівлі та викликав перебої з електрикою. Щонайменше одна людина загинула.

Про це повідомляє The Associated Press.

За даними видання, 55-річного чоловіка вдарило струмом внаслідок збитої лінії електропередач. Ще одну людину госпіталізували з легкими травмами після обвалу конструкції.

За словами місцевої влади, небезпека триватиме до четверга. Нині надзвичайники намагаються робити усе можливе для реагування та надання допомоги постраждалим. Рятувальники отримали чимало звернень щодо знесених дахів. 

Водночас внаслідок зливи поблизу узбережжя затопило дороги. "Дощові потоки стікали з дахів у знаменитому Французькому кварталі Нового Орлеана, вивіски біля барів та ресторанів хиталися від вітру, а пальми вздовж Канал-стріт несамовито хлистали", - розповіли у ЗМІ.

Негода повалила понад дві сотні дерев, а пів міста залишилося у темряві. Через це пані мер Нового Орлеана Латоя Кантрелл закликала мешканців залишатися вдома і дозволити міській владі оцінити збитки, замість того щоб робити це самостійно.

Зазначається, що швидкість вітру подекуди досягала 177 км/год. Загалом "Зета" є ураганом другої категорії та переміщається зі швидкістю 27 км/годину.

За підрахунками АР, "Зета" стала 11-м штормом, що у цьому сезоні накрив американське узбережжя. Таким чином побито рекорд 1916 року, коли берегів США досягли дев'ять штормів.

Нагадаємо, що найсильніший тайфун за 20 років у В'єтнамі обрушився на південне узбережжя і нині прямує углиб країни. Загиблих принаймні двоє: одного з них буревій скинув з даху, коли чоловік саме намагався укріпити покрівлю. 

Відео Руйнівний ураган "Дельта" наближається до США – Секретні матеріали

Стихії продовжують знищувати міста. Повідомлення про нові катастрофи з'являються ледь не щодня. Тепер на мексиканський півострів Юкатан обрушився потужний ураган «Дельта». Знеструмлені будинки і 40 тисяч евакуйованих жителів. Про нестримну стихію, яка наближається до Американського узбережжя – далі. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Источник материала
Поделиться сюжетом