У Верховній Раді вибачилися за заборону журналістам відвідувати парламент
У Верховній Раді вибачилися за заборону журналістам відвідувати парламент

У Верховній Раді вибачилися за заборону журналістам відвідувати парламент

Верховна Рада скасувала рішення комітету зі свободи слова щодо позбавлення акредитації та заборони на відвідування парламенту журналістам 22 видань. 

Про це керівниця пресслужби Апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Шановні колеги журналісти! Попереднє рішення про припинення акредитації скасовано, - написала вона. - Вибачте за таке рішення!"

Напередодні комітет Верховної Ради зі свободи слова ухвалив рішення про позбавлення акредитації журналістів, які нібито "не здійснюють висвітлення діяльності Верховної Ради України". До переліку видань, яким заборонили відвідувати парламент, увійшло, зокрема, "Слідство. Інфо".

У відповідь, керівниця розслідувальної агенції Анна Бабінець заявила, що медійники вбачають у такому рішенні "наступ на свободу слова та тиск на незалежні медіа з боку держорганів".

"Будемо його оскаржувати і обов'язково повідомимо про це всі впливові міжнародні організації", - написала Бабінець на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що наприкінці червня візит президента Володимира Зеленсього до Херсонської області спричинив скандал. Низка місцевих ЗМІ висвітлювала події, публікуючи порожні сторінки - так вони бойкотували непрозору акредитацію на зустріч із головою держави.

Источник материала
Поделиться сюжетом