Вибух газу в Харківській області: медики розповіли про стан потерпілих
Вибух газу в Харківській області: медики розповіли про стан потерпілих

Вибух газу в Харківській області: медики розповіли про стан потерпілих

У Харкові екстрено здають кров для потерпілих від вибуху в селі Березівське. Рвонуло й потому зайнялося  на газорозподільній станції. Двоє людей загинули. Восьмеро із різними травмами нині перебувають в одній із Харківських лікарень.

У якому стані потерпілі - у сюжеті ТСН.Ранок. 

Нині ця газорозподільна станція у 20 кілометрах від Харкова частково зруйнована вибухом. Рвонуло перед плуднем. Під час планових робіт газівники начебто міняли вентелі. Після вибуху зайнялося. Місцеві жителі наполохані. "Я в полі була, клуб диму піднявся: чорний і здоровий. Жах один,а потім вогонь. Я чула, як чоловіки кричали", - згадує жінка.

Пожежу вдалося загасити за півтори години. Повідомляють про двох загиблих. Вони були під завалам: чоловіків затисло важкими плитами. Аби їх вивільнити, задіяли автокрани. Дістати тіла вдалося лише увечері.

Потерпілих восьмеро. Усі вони перебуваютьв харківській лікарні. Двоє з постраждалих у важкоум стані. Вони в реанімації. Втім, лікарі кажуть, що загрози життю немає. "Опіки до 60% насправді, але ступінь цих опіків незначна. Саме тому казати про критичний стан зарано. У решти потерпілих опіки незначні, травми, контузії", - розповів директор Центру екстренної медичної допомоги Віктор Забашта. 

Відео У Харкові екстрено здають кров для потерпілих від вибуху в селі Березівське

У Харкові екстрено здають кров для потерпілих від вибуху в селі Березівське. Рвонуло й потому зайнялося на газорозподільній станції. Двоє людей загинули. Восьмеро із різними травмами, зокрема, опіками, нині перебувають в одній із Харківських лікарень.

Через вибух на станції, без газу залишилося сім населених пунктів. Загалом це 3, 5 тис. людей. Відновлювати постачання "Харківгаз" починає вже сьогодні. "Потрібно потрапити, відповідно до правил безпеки, до кожного споживача. Перевірити його обладнання, перевірити мережі і безпечно підключити газ", - поясниал речниця АТ "Харківгаз" Ольга Клименко. 

Про можливі причини інциденту в Березівському у компанії не говорять. Хочуть, мовляв, дочекатися завершення розслідування. Попередньо, кажуть лише, що вибухнув природний газ.

Источник материала
Поделиться сюжетом