У Чернівецькій області вперше добовий приріст заражень коронавірусом перевищив чотири сотні
У Чернівецькій області вперше добовий приріст заражень коронавірусом перевищив чотири сотні

У Чернівецькій області вперше добовий приріст заражень коронавірусом перевищив чотири сотні

Увечері у суботу, 31 жовтня, у Чернівецькій області COVID-19 підтвердили у 409 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 1275 зразків.

Про це голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

"Коронавірус на Буковині сьогодні перетнув позначку у чотири сотні заражень за добу. Маємо зараз 10 743 активних хворих, - зазначив посадовець. - При цьому сезонні віруси також ніхто не скасовував. Упевнений, все частіше доводиться чути, що захворів хтось із родичів, друзів, колег".

Нагадаємо, що минулого тижня на Буковині чотири дні поспіль фіксували рекордні показники захворюваності на коронавірус. Водночас у суботу в області від нового захворювання одужали ще 98 осіб. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 22 067 людей. Серед них 468 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 10 540 - одужали.

За даними Чернівецької ОДА, шість летальних випадків серед пацієнтів із підтвердженим COVID-19 в області зафіксували у суботу:

  • в обласній лікарні помер 71-річний чернівчанин, який мав двобічну вірусно-бактеріальну тотальну пневмонію, ішемію, дифузний кардіосклероз та цукровий діабет;
  • у Глибоцькій ЦРЛ не зміг побороти недугу 65-річний чоловік, який також страждав від двобічної полісегментарної пневмонії, цукрового діабету, ішемії та дифузного кардіосклерозу;
  • у Сокирянській ЦРЛ повідомили про смерть 74-річної жінки із двобічною полісегментарною пневмонією, ішемією і дифузним кардіосклерозом; 
  • у Хотинській ЦРЛ недуга забрала життя 45-річного пацієнта. Він також мав двобічну вірусно-бактеріальну полісегментарну пневмонію та хворів на цукровий діабет;
  • у Чернівецькій міській лікарні №1 померла 44-річна чернівчанка, яка, окрім двобічної полісегментарної пневмонії, мала бронхіальну астму;
  • у Кельменецькій ЦРЛ повідомили про смерть 81-річної пацієнтки. Вона мала двобічну пневмонію, бронхіальну астму, кардіосклероз, дифузний пневмосклероз, стенокардію, хронічне обструктивне захворювання легень.

Окрім того, в області повідомили про ще дві смерті серед пацієнтів із підозрою на COVID-19.

Станом на 31 жовтня у буковинських лікарнях перебувають 943 людини. У 670 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 94 хворих медики оцінюють як важкий.

"З них у реанімаціях - 60, на апаратах штучної вентиляції легень - 1", - розповіли в облдержадміністрації, додавши, що 278 хворих перебувають на кисневій терапії.

Напередодні лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко заявила, що у Чернівцях родичі пацієнтів, хворих на COVID-19, самостійно купують кисневі балони. А все нібито тому, що в лікарні не вистачає кисневих концентраторів і не проведене належним чином централізоване постачання кисню.

Нагадаємо, що у Чернівцях через "червону зону" ресторани та кафе працюватимуть до 18:00.

Як повідомлялося, у Чернівецькій обласній лікарні жінкам-медикам доводиться самотужки на руках переміщати пацієнтів з коронавірусом. Водночас працівниці лікарні контактують із хворим без захисних костюмів. Пояснюють все тим, що вже перехворіли на COVID-19, а костюми не захищають.

Раніше зазначалося, що у Чернівецькій обласній лікарні одному лікарю на чергуваннях доводиться стежити за 80 пацієнтами з COVID-19. Іноді медики рятують одночасно трьох пацієнтів, котрі перебувають у критичному стані. 

Відео Коронавірусний антирекорд: за минулу добу захворіли більше 8 тисяч українців

Новий невтішний рекорд коронавірусу. За минулу добу в Україні 8312 випадків інфікування. Це на тисячу більше від показників, які фіксували напередодні. 173 пацієнти померли, понад 3 тисячі одужали. Тим часом уряд вніс корективи на карантинну мапу України. На ній "почервоніли" Ужгород та Житомир. А от Тернопіль і Сєверодонецьк із "червоної зони" перейшли до менш небезпечної - "помаранчевої".    

 

Источник материала
Поделиться сюжетом