"Існує лише два варіанти у матчі Швейцарія - Україна": Циганик розклав по поличках скандал Ліги націй
"Існує лише два варіанти у матчі Швейцарія - Україна": Циганик розклав по поличках скандал Ліги націй

"Існує лише два варіанти у матчі Швейцарія - Україна": Циганик розклав по поличках скандал Ліги націй

У скасованого матчу Ліги націй Швейцарія - Україна є лише два варіанти розвитку подій. Про це розповів ведучий програми Циганик-LIVE на FootballHub Ігор Циганик.

За його словами, це - технічна поразка Україні 0:3 або жеребкування. Про перенесення поєдинку мова не йде.

"Якщо буде доведено, що українська сторона могла зібрати і прислати іншу збірну, то рішення буде ухвалено на користь Швейцарії і зарахують нам поразку 0:3. Якщо вони порахують, що цього не могло статися, то вважатимуть, що жодна сторона не винна і буде жеребкування. 

У жеребі є три варіанти: перемога 1:0, нічия 0:0 та поразка 0:1. Україну у такому випадку задовольнить перемога або нічия. Тобто існує лише два варіанти.

Мова про перенесення на наступний рік не йде. УЄФА не хоче робити прецедент, потім може взагалі поламатися календар, інші збірні можуть на основі цього рішення переносити поєдинки", - наголосив Циганик.

Ігор Циганик (instagram.com/cyganyk)

На його думку, рішення щодо матчу мають ухвалити у четвер, 26 листопада.

УЄФА ВЗЯВ БІЛЬШЕ ЧАСУ НА РОЗГЛЯД СПРАВИ

Циганик зазначив, що рішення мало бути ухвалено у п'ятницю, 19 листопада: "УЄФА був налаштований, що зарахують Україні технічну поразку".  

"УЄФА зрозумів, що ситуація не така проста, що треба буде написати обґрунтування цього рішення. Вони відклали це до понеділка (23 листопала), коли обидві сторони мали дати свої пояснення. Вони мали зібратися і провести засідання, причому за спрощеною процедурою - одразу з Апеляційним комітетом. Тобто після цього рішення - це просто йти в Лозанну".
 

МОТИВ ШВЕЙЦАРІЇ

"Швейцарія боялася Україну. Цього року вони не виграли жодного поєдинку і не факт, що вони виграли б в України. Як наслідок, вони втрачали місце у Лізі А і величезні спонсорські контракти, рекламні контракти, тому що рівень суперників в елітному дивізіоні суттєво відрізняється від нижчого. Тобто у швейцарців був мотив не грати. Вони піймали цю ситуацію і вирішили все на свою користь. УЄФА тоді стояв на боці швейцарців". 

ЧОМУ УКРАЇНА НЕ ПРИВЕЗЛА ІНШУ КОМАНДУ

"УЄФА запропонував зіграти наступного дня іншою командою. 

Для того, щоб зібрати команду потрібен певний період часу. Пройти тести, замовити чартер і вилетіти до Швейцарії. Лабораторія, яка працювала в Києві, акредитована УЄФА, рекомендувала українські стороні замовити чартер на наступний день на 21:00 (матчі Ліги націй у будні дні мають слоти 17:00/19:00/21:45 - ред.). Тобто до Швейцарії прилетіли б вже наступного дня, або грати довелося після 00:00, що заборонено регламентом УЄФА.

Можна було прислати молодіжну збірну. Але в той день (16 листопада) молодіжна збірна зіграла матч проти Північної Ірландії, і УЄФА не пішов на скасування цього поєдинку. 

Одразу після матчу відправити - це порушення регламенту УЄФА. У ньому чітко прописано, що футболіст має зіграти не раніше, ніж через 48 годин після офіційного матчу".

  • У матчі Швейцарія - Україна мала визначитися команда, яка покине елітний дивізіон Ліги націй. Якщо Україні зарахують технічну поразку, вона вилетить до Ліги В. 
  • Нашу групу виграла Іспанія (11 очок), Німеччина - друга (9). Після 5 турів Україна - третя (6), Швейцарія - остання (3).
Автор:
Вікторія Куранова
Источник материала
Поделиться сюжетом