Людина-"калькулятор": школяр з Вінницької області вражає математичними здібностями
Людина-"калькулятор": школяр з Вінницької області вражає математичними здібностями

Людина-"калькулятор": школяр з Вінницької області вражає математичними здібностями

У Козятині Вінницькій області 14-річний Антон Васалатій усіх вражає феноменальними математичними здібностями. Школяр обчислює в голові десятки, сотні та навіть мільйони. І робить це за секунди без допомоги обчислювальної техніки.

Про це йдеться 27 листопада в сюжеті ТСН.19:30.

Так, він за секунду дає відповідь на складні математичні приклади і рівняння. Чотирнадцятирічний школяр із Козятина миттєво обчислює - додає, множить і ділить надскладні числа.

Антон працює у комп’ютерній програмі, вона генерує випадкові математичні приклади. Юнак з легкістю вводить правильні відповіді. Рахує усно швидше за техніку. Нічого феноменального у цьому він не бачить. Каже, тренується і весь вільний час віддає математиці.

"Це прийшло поступово. Я тренувався і з кожним тренуванням результати були кращі", - каже школяр.

А нещодавно Антон усіх вразив побивши рекорд з усного математичного рахунку. За 20 хвилини він правильно порахував сотні прикладів і рівнянь.

"Він набрав найбільшу кількість можливих балів. В своїй номінації він показав найкращий результат і зараз це абсолютно рекорд в Україні", - розповіла координаторка змагань Маргарита Носкова.

Успіхами свого учня не можуть натішитись у провінційній школі. А для матері Аліни Васалатій те, що її син - геній математики, стало несподіванкою. Хоча каже, він завжди виділявся серед однолітків, має хист до всіх шкільних предметів, навіть гуманітарних.

"Я вважаю його нормальною звичайною дитиною, але водночас він такий такий і не такий. Одночасно він може рахувати, дивиться новини, коментувати щось, переключитись на щось інше, піти конспектувати", - каже мати школяра.

Відео Людина-калькулятор: 14-річний школяр вражає усіх математичними здібностями

Людина-калькулятор. У Вінницькій області 14-річний школяр усіх вражає феноменальними математичними здібностями. Антон Васалатій обчислює в голові десятки, сотні та навіть мільйони. І робить це за секунди без допомоги обчислювальної техніки. Про генія з глибинки – дивіться.

ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Швидкість мислення юнак тренує грою в шахи, а іноді за складанням кубика Рубіка. Окрім математики хлопця неабияк цікавить ядерна фізика.

Натомість науковці, які започаткували конкурс математичного рахунку, генієм хлопця поки не вважають. Адже він має себе ще показати у фіналі змагань і на міжнародному рівні.

Антон не припиняє тренуватись і хоче навчитись ще швидше рахувати. В майбутньому бачить себе науковцем. От тільки, аби заробити на навчання, мама математичного генія, скоріш за все, поїде на заробітки. Бо працює у садочку і самотужки виховує двох дітей.

Автор:
Валерій Кузнєцов
Источник материала
Поделиться сюжетом