Соціологи назвали ймовірного переможця на виборах мера Чернівців
Соціологи назвали ймовірного переможця на виборах мера Чернівців

Соціологи назвали ймовірного переможця на виборах мера Чернівців

Опитування показало, хто здобуває перемогу на виборах мера Чернівців / фото УНІАН, Чузавков Сергій

У Чернівцях, за підсумками проведених двома компаніями екзит-полів, у другому турі виборів міського голови перемогу здобуває кандидат від політичної партії «Єдина альтернатива» Роман Клічук.

Як передає кореспондент УНІАН, за даними екзит-полу, проведеного Інститутом соціології Маковецького, Клічук отримав підтримку 59,1%, а кандидат від партії «Команда Михайлішина» Віталій Михайлішин – 40,9%.

Водночас, за інформацією соціологічної компанії InfoSapiens, Клічук здобув 61,1% підтримки мешканців Чернівців, а Михайлішин – 38,5%.

Перший тур виборів мера у Чернівцях

  • У Чернівцях міська ТВК понад два тижнів не могла встановити результати місцевих виборів. Процес гальмували судові позови партій, захворюваність членів ТВК на коронавірус і перерахунок голосів виборців на кількох десятках дільниць міста.
  • 6 листопада був кінцевий термін оголошення остаточних результатів місцевих виборів територіальними виборчими комісіями.
  • 10 листопада ЦВК зобов’язала Чернівецьку міську ТВК невідкладно встановити підсумки і результати місцевих виборів не пізніше 24-ї години 11 листопада.
  • 12 листопада після опівночі ТВК оголосила офіційні результати виборів міського голови Чернівців, згідно з якими до другого туру вийшли кандидат від "Єдиної альтернативи" Роман Клічук та представник "Команди Михайлішина" Віталій Михайлішин. Другий тур виборів мера було призначено на 29 листопада.
  • Голосування у другому турі виборів міського голови Чернівців відбувалося сьогодні на 115 дільницях міста і сіл Чорнівка та Коровія, які входитимуть до складу Чернівецької міської ОТГ.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Микола Кобилюк

Источник материала
Поделиться сюжетом