В Україні з'явиться нова валюта: подробиці
В Україні з'явиться нова валюта: подробиці

В Україні з'явиться нова валюта: подробиці

У Мінціфри України повідомили про підписання договору про співпрацю з неприбутковою організацією Stella Development Foundation (SDF), що працює з криптовалютою.

Згідно з умовами документа, кожна зі сторін буде працювати для впровадження віртуальних активів і цифрової валюти в Україні.

Подробиці про співпрацю Мінціфри з S DF

Зазначимо, що згідно з попереднім повідомленням, SDF повинна була почати свою діяльність в Україні в січні 2021-го року. Пізніше в Мінціфри заявили, що це очікується в серпні 2021-го року і вибачилися за неточності.

За фактом, меморандум про співпрацю був укладений ще 28-го грудня, а офіційна робота SDF почнеться з січня 2021-го. Відповідну інформацію повідомили 4-го січня в прес-службі організації. Підтвердження цих відомостей ми отримали і в Міністерстві цифровий трансформації.

Відповідно до документа передбачено такі види співпраці Кабміну з SDF:

  • в сфері розробки ринку віртуальних активів України та підтримки належних до них проектів;
  • в сприянні створення цифрової валюти Національного банку України.

Що таке віртуальні активи

Говорячи про віртуальні активи ми маємо на увазі всі активи, які мають цифровий вираз. У них є система обігу та визначення, які доступні для вільної торгівлі на ринку. Серед найвідоміших прикладів віртуальних активів - криптовалюта.

Інші новини України та світу читайте в нашому Viber!

Актуальні новини в нашому Telegram

SDF заснували в 2014-му році з метою підтримки мережі фінансових продуктів і послуг, заснованих на технологіях блокчейну Stellar. Станом на сьогодні її учасниками є кілька десятків фінустанов, а число її користувачів досягло понад 4,7 мільйона чоловік.

Що таке цифрова валюта

Цифрова валюта являє собою свого роду електронний аналог звичної форми грошей. Основна відмінність від криптовалюти, існуючої в децентралізованих мережах, є те, що цифрові валюти видають і контролюють центробанки і вони не є віртуальними активами.

Власні цифрові валюти почали розробляти в Китаї, Швеції, Маршаллових і Багамських островах і ще деяких країнах. Венесуела в зв'язку з політичною кризою в 2018-му році оголосила, що запускає власну криптовалюту El Petro, прив'язану до ціни нафти в країні. Однак на неї було накладено заборони в США.

В Україні літо-2019 відзначилося пілотним випуском Нацбанком електронних гривень. Тоді вони були протестовані на частини співробітниками відомства. Ще тоді, в своєму звіті, національний регулятор згадав можливість створення електронної гривні за прикладом Stella.

Ще в лютому 2020 го глава НБУ Яків Смолій (тодішній) заявляв про готовність установи запустити електронну гривню, однак тоді вони хотіли спочатку переконатися, що з цим випуском не зміниться тенденція повільного зростання цін в Україні.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв і інші новини економіки.

Так, ми писали, що 1 січня 2021 року за законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» квартири без індивідуальних приладів обліку газу зобов'язані відключити від газопостачання.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны