Влада готує план по протистоянню "тарифному Майдану"
Влада готує план по протистоянню "тарифному Майдану"

Влада готує план по протистоянню "тарифному Майдану"

В Україні з 1-го січня 2021-го року істотно подорожчали послуги ЖКГ, що і викликало бурю протестів.

Дійшло до того, що зневірені громадяни пригрозили владі новим, на цей раз "тарифним" Майданом.

Детальніше про причини "тарифного Майдану"

Через небувале зростання цін на комунальні послуги піднялася хвиля протестів по всій Україні, зокрема, в Полтавській, Харківській, Сумській та інших областях. Учасники протестних акцій перекривали дороги, блокували адміністративні установи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Viber!  Читайте нас в Telegram!

Опозиція "підливає масло у вогонь" заявами про намір влади втопити українців в боргах і про прийдешній "тарифний Майдан" проти чинної влади.

Як би там не було, зараз протести проходять відносно мирно, проте зацікавлені сторони активно займаються політизацією і радикалізацією цього процесу. У свою чергу, представники влади почали розробляти план протидії "тарифному Майдану".

Як влада реагує на протести громадян

Можновладці ось уже кілька днів як обговорюють реагування на стрімко поширювані акції протестів в Україні. Уже зараз відомо, що в разі виходу ситуації з-під контролю, співробітники МВС підуть на жорсткі заходи.

За відомостями наближеного до влади джерела, в поліції вже проаналізували реакцію силових структур Білорусі на протести в країні після виборів, і, нібито, вже виробили певну стратегію "розгону". Також повідомляється про підготовку озброєння.

Ще одне джерело з Офісу президента не підтвердило відомості про готовність МВЖ до жорстких дій. Більш того, нібито сам Зеленський звернувся з особистим проханням до Арсена Авакова не робити провокацій по відношенню до протестуючих, як того, на його думку, хочуть в опозиції. До того ж "тарифний майдан" може стати найбільшим випробуванням нинішньої влади, і в ОП це чудово усвідомлюють.

Також наближений до ОП повідомив про прослуховування СБУ переговорів перших осіб опозиції, а також головних активістів тарифних протестів. Грунтуючись на наявних відомостях, силовики прогнозують початок масового, всеукраїнського протесту з 25-го січня.

Варто нагадати, що на MY.UA Вас чекають найсвіжіші новини України та світу.

Так, раніше ми писали, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль знайшов спосіб знизити ціну на газ.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі актуальні новини!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом