Рейд Держспоживслужби: як дотримуються карантинних обмежень на гірськолижних курортах Прикарпаття – включення
Рейд Держспоживслужби: як дотримуються карантинних обмежень на гірськолижних курортах Прикарпаття – включення

Рейд Держспоживслужби: як дотримуються карантинних обмежень на гірськолижних курортах Прикарпаття – включення

Бізнес має бути свідомим, а порушення повинні мати наслідки! Таке написав на своїй сторінці у Фейсбуці головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Каже, отримав  чимало повідомлень про те, що в період  карантину на курортах Прикарпаття працювали ресторани, бари та розважальні заклади. І анонсував перевірки. Як перевіряли курорти – бачила кореспондентка "5 каналу" Марта Шикула.

На гірськолижному курорту з самого ранку працюють шість груп Держспоживслужби, які розділилися по всьому курорту. Інспектори заходять у кожен готель, де є ресторани, а також в окремі заклади харчування і заклади, де надають лижне спорядження в оренду.

Від ранку інспектори склали лише три протоколи – мова йде про недотримання соціальної дистанції або відсутність захисної маски. Більшість ресторанів, за словами інспекторів, працюють на виніс, а готелі доставляють їжу з ресторанів своїм гостям в номери. 

Інспектори зазначають, що сьогодні проводять переважно роз'яснювальну роботу, а вже пізніше будуть застосовувати покарання. Крім того, інспектори вважають, що ввечері може бути більше порушників, хоча цей рейд було оголошено владою.

Загалом же, на "Буковелі" людей небагато, тому черг майже немає. Якщо ж вони є – люди намагаються дотримуватися соціальної дистанції і маскового режиму.

Марта Шикула, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом