Росія почала новий етап тиску на Україну
Росія почала новий етап тиску на Україну

Росія почала новий етап тиску на Україну

Поновлення активних обстрілів на Донбасі свідчить про фактичне припинення сателітами РФ дії “всеосяжного перемир’я” і поновлення Росією тиску на Україну.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи нові обстріли позицій української армії на Донбасі.

“Режиму тиші як такого вже не існує. Якщо ми відкриваємо вогонь у відповідь, щоб подавити вогневі точки противника, то про який режим тиші ми можемо вести розмову? Ми ні з ким не домовлялися про підтримання цього режиму тиші. “Та сторона” – хто вона? Хто взяв на себе зобов’язання, хто їх виконуватиме?”- заявив військовий експерт.

Рішення української сторони направляти ОБСЄ письмові ноти через такі обстріли Жданов вважає безперспективними. Він нагадав, що місія ОБСЄ на Донбасі “не впливає на ситуацію, а є тільки спостережною”.

“Активізація може бути пов’язана з тим, що очікування Російської Федерації закінчилося, і вони розпочинають новий етап тиску на Україну шляхом конфронтації на фронті для примушення нас виконати Мінські домовленості так, як вони їх трактують. Це єдина причина”, – заявив Жданов.



Источник материала
Поделиться сюжетом