Австрія продовжила жорсткий локдаун до 7 лютого, залишивши відкритими гірськолижні курорти
Австрія продовжила жорсткий локдаун до 7 лютого, залишивши відкритими гірськолижні курорти

Австрія продовжила жорсткий локдаун до 7 лютого, залишивши відкритими гірськолижні курорти

На тлі поширення нового штаму COVID-19 уряд Австрії вирішив продовжити локдаун щонайменше до 7 лютого. Раніше країна очікувала на послаблення обмежень від 25 січня. 

Про це в неділю, 17 січня, заявив австрійський канцлер Себастіан Курц, повідомляє інформагенція dpa

За його словами, надалі зачиненими залишаться магазини, розважальні заклади, ресторани, кафе, перукарні та салони краси, а в школах продовжиться дистанційне навчання.

Відкриття готелів та ресторанів заплановано лише на початок березня, хоча витяги на гірськолижних курортах країни працюють.

Як зазначив Курц, влада ставить за мету від 8 лютого дозволити роботу магазинів та музеїв.

Водночас від 25 січня в громадських місцях по всій країні люди мають дотримуватися дистанції у два метри, тоді як досі вона становила один метр.

Носіння масок FFP2 у магазинах, що продають товари щоденного попиту, та в громадському транспорті, буде обов'язковим. Жителі країни з низькими доходами мають отримати такі маски безкоштовно.

Також уряд звернувся до підприємств, щоби ті уможливили своїм співробітникам роботу з дому.

На даний момент рівень інфікування в Австрії становить 130-150 випадків на 100 тисяч населення за останні сім днів. Метою влади є зниження цього показника до 50.

Зазначимо, що напередодні у Відні на протест проти карантинних заходів вийшли близько 10 тисяч людей, які, за повідомленнями поліції, здебільшого не дотримувалися дистанції та були без масок.

Під час мітингу затримали 23 людей, поліція склала протоколи на понад 300 демонстрантів.

За даними Університету Джонса Гопкінса (США), станом на 17 січня в Австрії зафіксовано понад 393 тисячі випадків зараження коронавірусом, померли понад сім тисяч осіб, в яких підтвердили зараження. В Австрії проживають близько дев'яти мільйонів людей.

На початку січня щонайменше чотири випадки зараження новим штамом COVID-19, вперше виявленим у Великій Британії, підтвердили в Австрії. Серед осіб, у котрих діагностували новий варіант коронавірусу, була 12-річна дівчинка.

Третій локдаун в Австрії розпочався 26 грудня. Серед обмежень - заборона на вихід з дому протягом усього дня (за винятком походу на роботу, за продуктами та для допомоги літнім людям).

Через пандемію коронавірусу Австрія від 15 січня посилила правила в'їзду: іноземці та громадяни країни повинні зареєструватися перед перетином кордону. 

Відео ТСН.Тиждень розповість про те, коли в Україні настане "коронавірусна відлига"

Вакцинація від коронавірусу. Україна збирається купувати китайську вакцину? Ексклюзивне інтерв’ю голови єдиної компанії, яка вже уклала договір на поставку і виробництво 5 мільйонів доз препарату – дивіться в ТСН.Тиждень  

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом