У Китаї шість днів поспіль фіксують понад сотню "активних" заражень коронавірусом: яка ситуація в країні
У Китаї шість днів поспіль фіксують понад сотню "активних" заражень коронавірусом: яка ситуація в країні

У Китаї шість днів поспіль фіксують понад сотню "активних" заражень коронавірусом: яка ситуація в країні

У понеділок, 18 січня, материковий Китай повідомив про 109 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 115 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це повідомляє People's Daily, China.

Більшість хворих, а саме 93 "активні" та 104 "безсимптомні", підхопили недугу всередині країни. Зокрема, 54 випадки місцевого зараження виявили у провінції Хебей, 7 - у Хейлунцзяні, 30 - у провінції Цзілінь, а ще два - у Пекіні.

У КНР на лікуванні перебуває 1 30 пацієнт із активною формою COVID-19, стан 43 з них оцінюють як критичний.

Шість днів поспіль добовий приріст "активних" заражень коронавірусом у Китаї перевищує сотню. Для запобігання подальшому поширенню хвороби, китайський уряд ізолював понад 28 мільйонів людей. Окрім того, муніципалітет китайської столиці на сім днів продовжив тривалість карантину для медичного спостереження, який досі тривав 21 день.

Загалом від початку пандемії SARS-CoV-2 підхопили 88 336 китайців, 4 635 з яких померли від ускладнень захворювання, а ще понад 82,3 тис. - вилікувалися та виписалися з медзакладів.

Нагадаємо, що на тлі нового спалаху коронавірусу в провінції Хебей китайський уряд ухвалив рішення про перевезення понад 20 тисяч людей до карантинних центрів.

Минулого тижня у Китаї повідомили про перший за вісім місяців пов'язаний із коронавірусом летальний випадок. 

Тим часом у США заявили про "підстави вважати", що китайські дослідники з Уханьського інституту вірусології (WIV) заразилися коронавірусною інфекцією за кілька місяців до початку пандемії COVID-19, а саме восени 2019 року. 

Як повідомлялося, у Шицзячжуані та Сінтаї китайської провінції Хебей посилили карантин через зростання кількості хворих на коронавірус. Тут призупинили роботу громадського транспорту, на тиждень закрили навчальні заклади, заборонили будь-які збори людей, а жителям рекомендували не залишати населений пункт без необхідності. Обидва міста приблизно в трьохстах кілометрах від Пекіна.

Відео Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

Можливо й не з Уханю - у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу. Глава тамтешнього МЗС в інтерв'ю місцевому агентству "Сіньхуа" заявив, Китай просто став першою країною, яка розповіла світові про коронавірус. Та виникнути він міг деінде за межами піднебесної. Наразі Пекін суворо контролює усі дослідження про походження вірусу, а наукові гранти отримують переважно китайські учені, пов'язані з військовими. Усі спроби незалежних експертів встановити походження COVID-19 китайська влада блокує. Як за рік змінився Ухань - дізнавалася ТСН.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом