"Запросив для обговорення підготовки": олімпійська чемпіонка зізналася, що її зґвалтував чиновник
"Запросив для обговорення підготовки": олімпійська чемпіонка зізналася, що її зґвалтував чиновник

"Запросив для обговорення підготовки": олімпійська чемпіонка зізналася, що її зґвалтував чиновник

Олімпійська чемпіонка і чотириразова чемпіонка світу з вітрильного спорту Софія Бекатору з Греції звинуватила одного зі спортивних чиновників в зґвалтуванні.

За словами 43-річної спортсменки, інцидент стався у 1998 році під час підготовки Олімпійських ігор в Сіднеї. Один з тодішніх босів Грецької федерації вітрильного спорту запросив її до свого готельного номеру нібито для обговорення підготовки команди та всупереч волі дівчини вступив з нею у статевий акт, пише gazzetta.gr.

"У той час я дуже страждала. Мені був 21 рік. Тоді ми не працювали зі спортивними психологами, я не могла ні з ким поділитися своїм болем. Навіть з моїми батьками. У нього була влада, і я боялася, що зізнання може поставити хрест на моїй кар’єрі", - розповіла Бекатору під час онлайн-конференції з проблем сексуального насильства, організованої урядом Греції.

Софія Бекатору (справа) виграла "золото" ОІ-2004 в Афінах

Зізнання знаменитої спортсменки сколихнуло громадськість. Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс зателефонував чемпіонці та розмістив пост у себе в Facebook.

"Софія сміливо розірвала ланцюг страху і мовчання, вказавши шлях, щоб клеймо провини перейшло від жертви до злочинця", - написав глава уряду Греції.

Зазначимо, що спортсменка не назвала свого кривдника, однак грецькі ЗМІ припускають, що ґвалтівником був нинішній віцепрезидент Грецької федерації вітрильного спорту Арістідіс Адамопулос. На час розслідування його відсторонили від виконання посадових обов’язків.

  • Софія Бекатору - учасниця Олімпійських іграх в Сіднеї (2000), Афінах (2004), Пекіні (2008 г.) і Ріо-де-Жанейро (2016), де вона несла прапор Греції на церемонії відкриття .
  • Крім олімпійського "золота" і чотирьох медалей вищого ґатунку на чемпіонатах світу, спортсменка стала також дворазовою чемпіонкою Європи.
  • Після розлучення з чемпіоном світу з вітрильного спорту Андреасом Косматопулосом Софія самостійно виховує двох дітей.
Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом