Апетитний стейк: розкрили секрет приготування толстолоба
Апетитний стейк: розкрили секрет приготування толстолоба

Апетитний стейк: розкрили секрет приготування толстолоба

Товстолоб - смачна, але кістлява риба, тому більшість із нас звикли її засолювати. При тому, що з неї можна приготувати безліч оригінальних та смачних страв, наприклад, запекти в духовці. М'ясо виходить ніжним та соковитим.Інгредієнти: стейк товстолоба - 2 шт.картопля - 4 шт.цибуля - 2 шт.морква - 1 шт.паприка - 1 ч. л.олія - 2 ст. л.масло - 50 гсіль, перець - за смакомПриготування:Нарізані стейки присмачити спеціями: паприка, сіль, перець. Полити столовою ложкою олії та відкласти на дві-три години маринуватися. Картоплю відварити та додати масло. Потовкти, як на пюре й залишити охолоджуватися. Цибулю та моркву нарізати кружечками. Посолити й поперчити за смаком. На шматок фольги змащений олією, щоб не пригоріла риба, викласти половину охолодженого картопляного пюре. Наступним шаром йде морква та цибуля. Останнім - викласти стейк. Загорнути в фольгу. Те ж саме зробити й з іншим шматком товстолоба. Випікати у розігрітій до 160 С духовці 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності розрізати посередині фольгу, аби риба підрум'янилася. Готову страву слід подавати порційно зі шматком лимону.Сібас - популярна риба. Її готують найрізноманітнішими способами: варять, запікають на грилі, тушкують з овочами, маринують. При цьому, у будь-якому випадку смакує вона відмінно. А пряні спеції, часник та томати додають страві пікантності та незрівнянного аромату.

Источник материала
Поделиться сюжетом