Календар місячних і сонячних затемнень-2021: дати та вплив
Календар місячних і сонячних затемнень-2021: дати та вплив

Календар місячних і сонячних затемнень-2021: дати та вплив

У 2021 році, на відміну від 2020-го, відбудеться лише чотири затемнення — два місячних і два сонячних. 

Езотерикиня Олена Кузьмич підготувала для читачів ТСН.ua календар затемнень та розповіла про їхній вплив.

Затемнення здавна були відомі людям. Щоправда, вони вважали, що під час затемнень світила ковтає якийсь дракон або чудовисько і знаменує погані події. Проте уже у Древньому Вавилоні, де шанували математику та цифри, періоди затемнень вдалося розрахувати, тож цикли затемнень відтоді називають Саросом. 

Затемнення не відбуваються поодинці — зазвичай йдеться про пари або трійки. Так, сонячне затемнення чергується з місячним і навпаки. Також після першого затемнення приблизно через два тижні відбудеться друге затемнення — саме ось цей період у майже 14 днів і називають коридором затемнень

Фотогалерея У світі спостерігали унікальне сонячне затемнення (7 фото)

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

У 2021 році таких коридорів затемнень буде два

  • від 26 травня і до 10 червня;
  • від 19 листопада до 4 грудня. 

З погляду езотерики, варто бути уважними у період коридорів затемнень, а також у певний період перед ними та після них. У цей час можуть статися фатальні події, може з'явитися відчуття, що доля супроводжує вас. Тому корисно у цей період прислухатися до внутрішнього голосу та інтуїції. 

ТСН.ua

Розглянемо детально затемнення, які відбудуться у 2021 році.

Календар затемнень-2021: сонячні та місячні

  1. Перше затемнення у 2021 році відбудеться 26 травня — це повне місячне затемнення. Його можна буде спостерігати у Північній та Південній Америці, Австралії та островах Тихого океану, й у Східній Азії. Це затемнення у Стрільці. Не виключено, що цей день схарактеризується обманом, сварками та скандалами. Тому не варто витрачати нерви та зайву енергію. Доречно уникати провокаторів. 
  2. Друге затемнення станеться 10 червня. Йдеться про кільцеподібне сонячне затемнення. Поспостерігати за цим ним можна буде на території Канади, Гренландії та Росії. Часткові фази затемнення буде помітно в Північній Америці, Європі, зокрема в Україні, а також в Азії. Астрологи вважають, що під час цього сонячного затемнення доречно звернути увагу на сфери спілкування, любові та дружбу, адже йдеться про затемнення у знаку Близнят. Нові знайомства краще не заводити. 
  3. 19 листопада відбудеться третє цьогорічне затемнення — часткове місячне. За ним зможуть поспостерігати жителі Північної та Південної Америки, Східної Азії та Австралії, Індонезії та островів Тихого океану, Чукотки та Камчатки. Йдеться про видимість різних фаз затемнення. Езотерики повідомляють, що це затемнення — у Тельці. Через затемнення люди можуть стати агресивними. Варто не ухвалювати швидких рішень та уникати з'ясування стосунків, аби не додати собі ворогів.
  4. 4 грудня станеться повне сонячне затемнення. Частково його можна буде побачити в Антарктиці, Південній Африці та на півдні Атлантики. Воно пройде акваторією Тихого та Атлантичного океанів. Це затемнення в астрологічному знаку зодіаку Стрілець. У цей день не потрібно зайвий раз ризикувати чи пліткувати. 

Читайте також: 

  • Таропрогноз на 2021 рік: що карти нам віщують. 
  • Химерні способи ворожіння: нутрощі та чай. 
  • Ворожіння на картах: підготування та правила. 

Відео Жителі Землі мали нагоду спостерігати унікальне сонячне затемнення - "кільце вогню"

Жителі Землі напередодні мали нагоду спостерігати сонячне затемнення. Найкраще його було видно в країнах Африки та Азії. Заради рідкісного феномену в Арабських Еміратах, Індії та на Тайвані люди, навіть попри пандемію, масово збиралися в парках. Щоб роздивитися явище, надягали спеціальні окуляри, а астрономи використовували телескопи. Таке сонячне затемнення буває лише раз на рік.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом