Новий гігант авторинку: Fiat Chrysler і Peugeot об'єдналися в одну компанію
Новий гігант авторинку: Fiat Chrysler і Peugeot об'єдналися в одну компанію

Новий гігант авторинку: Fiat Chrysler і Peugeot об'єдналися в одну компанію

Італо-американська Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) та французька Peugeot Société Anonyme Group (SAG) завершили злиття – з'явився один з найбільших автовиробників у світі Stellantis NV. Про це мовиться у прес-релізі новоствореної компанії.

Новій групі належать такі відомі автомобільні бренди, як Chrysler, Fiat, Dodge, Jeep, Maserati, Opel, Peugeot, Citroen, Alfa Romeo, RAM.

Торги акціями компанії розпочалися напередодні в Парижі та Мілані, а в Нью-Йорку – відбуваються відсьогодні, 19 січня. Раду директорів Stellantis очолив голова правління Fiat Chrysler Джон Елканн, а CEO став керівник PSA Group Карлос Таварес.

Зазначається, що Stellantis планує спрямувати нові технологічні розробки значну частину коштів, заощаджених завдяки злиттю. Йдеться про близько $6 млрд на рік. Однак спочатку автовиробникові, якому тепер належить близько 50 заводів у світі, доведеться вирішувати питання інтеграції окремих виробництв двох компаній – без дублювання виробничих операцій і модельного ряду. Не відмовляючись від брендів і не закриваючи підприємство, як обіцяло керівництво обох компаній.

Згідно з попереднім прогнозом, новий альянс у 2021 році має реалізувати близько 8,7 млн ​​авто по всьому світу. За цим обсягом він поступиться лише Volkswagen, Toyota і Renault-Nissan-Mitsubishi. Очікується, що чиста виручка Stellantis близько $5 млрд на рік.

У 2019 році Fiat Chrysler вели переговори про можливе злиття c Renault. Тоді компанія могла приєднатися до альянсу Renault, Nissan Motor і Mitsubishi Motors, що зробило б його світовим лідером з виробництва автомобілів. Однак угода зірвалася.

Як повідомляв 5.UA, у Швейцарії випробують прототип аеротаксі, яке здійснюватиме вертикальний зліт.

Источник материала
Поделиться сюжетом