У НКРЕКП назвали причину зниження ціни на доставку газу
У НКРЕКП назвали причину зниження ціни на доставку газу

У НКРЕКП назвали причину зниження ціни на доставку газу

В Україні знизили тариф на доставку газу. Тепер він має становити не більше, ніж 1,79 грн за кубометр, передає "5 канал".

Рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Так, ціна розподілу газу, як і вартість палива для населення, зросла з першого січня. Кожен оператор газорозподільних мереж встановив власний тариф, у декого він перевищував 2 гривні за кубічний метр. Через зростання цін на комірне, в Україні розпочалися масові протести. Після чого уряд знизив ціни на газ, а вартість доставки доручив переглянути нацкомісії з регулювання тарифів.

Водночас, як пояснили "5 каналу" в НКРЕКП, знизили граничну ціну на доставку блакитного палива не через мітинги. Розповідають, що ціна на транспортування залежить від обсягів газу у трубі. Що вони більші, то меншим має бути тариф.

"Чим більший обсяг, тим менший тариф. І коли облгази подавали нам розрахунки певного обсягу,який вони готові розподілити, вони могли його занижувати, або завищувати,але зараз після того як вони вже замовили певну потужність, ми вже бачимо яка вона в оператора ГТС,ми вже можемо ці обсяги коригувати, відповідно переглядати. Не пов’язане це зниження з протестом, це звичайний процес. Так, в якійсь частині ми швидше прореагували, але це нормальний регуляторний процес нацкомісії", – розповіла членкиня НКРЕКП Ольга Бабій.

Як раніше повідомляв 5.ua, Кабмін вніс природний газ до переліку соціально значущих товарів. 

Источник материала
Поделиться сюжетом