Камала Гарріс обійняла посаду 49-ї віцепрезидентки США
Камала Гарріс обійняла посаду 49-ї віцепрезидентки США

Камала Гарріс обійняла посаду 49-ї віцепрезидентки США

У середу, 20 січня, Камала Гарріс склала присягу віцепрезидентки і стала першою в історії США жінкою, яка займає таку високу посаду.

"Я доброчесно буду виконувати обов'язки тієї посади, яку я посідаю. Хай допоможе мені Бог", - сказала Гарріс під час складання присяги.

Вона була приведена до присяги суддею Верховного суду Сонею Сотомайор.

Зазначимо, що Камала Гарріс народилася в місті Окленд (штат Каліфорнія) у родині емігрантів. Вона навчалася в Університеті Говарда за спеціальністю "політичні науки й економіка", а згодом ще й отримала ступінь докторки юриспруденції в коледжі Гастінгса Каліфорнійського університету, після чого стала працювати в місцевій прокуратурі. 

2003 року Гарріс стала першою чорношкірою жінкою на посаді окружної прокурорки Сан-Франциско. Зокрема вона займалася реабілітацією, поверненням злочинців до нормального життя в суспільстві. 

Потім Камалу Гарріс обрали генпрокуроркою Каліфорнії — знову ж таки першою жінкою-афроамериканкою на цій посаді. Тоді вона відсуджувала компенсації для ущемлених у правах, працювала над доступною системою охорони здоров'я.

2019 року Камала Гарріс вирішила балотуватися у президенти, вступаючи в гострі дискусії на праймеріз із Джо Байденом щодо політики сегрегації, втім, її рейтинги почали падати, а на початку березня вона заявила, що підтримуватиме обраного від демократів кандидата в президенти. Байден, своєю чергою, оголосив її своєю кандидаткою у віцепрезиденти. 

Відео  Камала Гарріс на обкладинці "Vogue": за що розкритикували майбутню віцепрезидентку

Камала Гарріс – перша жінка-віцепрезидент США. І хоч свою посаду вона офіційно займе лише 20 січня, та громадськість про цю жінку-політика говорить вже давно. Не оминув її увагою і гламурний журнал "Vogue". Однак результат співпраці нової віцепрезидентки та глянцю виявився неочікуваним і вже встиг викликати чимало критики. 

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Источник материала
Поделиться сюжетом