Кандидат на посаду держсекретаря США розповів про плани Байдена щодо "Північного потоку-2"
Кандидат на посаду держсекретаря США розповів про плани Байдена щодо "Північного потоку-2"

Кандидат на посаду держсекретаря США розповів про плани Байдена щодо "Північного потоку-2"

Адміністрація новоообраного президента Споучених Штатів Америки Джо Байдена вживатиме заходів, аби зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомив кандидат на пост держсекретаря США Ентоні Блінкен під час слухань в комітеті із закордонних справ сенату Конгресу.

"Обраний президент повністю згоден з вами, що "Північний потік-2" - це погана ідея", - сказав Блінкен і додав, що має проконсультуватися з Байденом щодо трубопроводу.

За його словами, Білий дім наполягатиме, аби міжнарожні партнери припинили підтримувати будівництво газопроводу. Якщо їх переконати не вдасться, то Штати використають інші інструменти. 

"Знаю, що він (Байден - Ред.) хотів би, щоб ми використовували всі засоби переконання, які у нас є, щоб переконати наших друзів і партнерів, зокрема Німеччину, не просувати далі проєкт", - сказав кандидат на пост держсекретаря. 

До слова, раніше радник Джо Байдена із зовнішньої політики Ніколас Бернс порадив йому тимчасово призупинити дію санкцій щодо "Північного потоку-2", а також будівництво газопроводу. Своєю чергою, у 2016 році, коли Байден обіймав посаду віцепрезидента США, то заявляв, що "Північний потік-2" — погана угода для Європи.

Як повідомлялося, чинний президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік у розмірі 2,3 трлн доларів, який включає виділення 900 млрд доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19. 

До цього законопроєкту увійшли військова допомога Україні в розмірі 250 млн доларів, а також розширені санкції проти проєкту "Північний потік-2" — будівництва трубопроводу задля транспортування російського газу до Європи в обхід України. 

Відео США розширить санкції проти газогону "Північний потік-2"

Санкції проти "Північного потоку-2". Палата Представників Сполучених штатів схвалила оборонний бюджет на наступний рік із розширеними обмеженнями проти російського газогону. Вони будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення проєкту. Раніше Трамп погрожував ветувати законопроєкт. Втім оскільки бюджет підтримали 335 конгресменів, цієї кількості достатньо, аби обійти потенційне вето очільника Білого Дому.    

ТСН. 12:00
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом