"Помста Татарова": адвокати відреагували на залишення Микитася під вартою
"Помста Татарова": адвокати відреагували на залишення Микитася під вартою

"Помста Татарова": адвокати відреагували на залишення Микитася під вартою

Екснардепа та колишнього керівника компанії "Укрбуд" Максима Микитася залишили під вартою. Апеляційний суд не змінив йому запобіжний захід. У СІЗО він перебуває від 31 грудня у справі про викрадення людини. На засіданні перебувала і кореспондентка "5 каналу" Ірина Шевченко.

Так, Микитась проходить ще по одній справі – справі про закупівлю квартир до Нацгвардії, і у рамках цього провадження він минулого року дав свідчення проти заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова і ось коли Татарову намагалися вручити підозру, а потім обрати запобіжний захід, Максиму Микитасю вручили нову підозру у справі про ніби-то викрадення людини, яка начеб-то заборгувала Микитасю якісь гроші.

Тож сам Микитась і його адвокати вважають цю справу замовною, сфальсифікованою. Нині адвокати просили змінити Микитасю запобіжний захід на непов’язаний з триманням під вартою, прокурори наполягають – справа реальна.

"Це повністю фальсифікована справа, і я гадаю, що мої захисники достатньо довели, і прошу чесно розглянути справу, і підтримати клопотання моїх захисників", – зауважив Микитась у залі суду.

За словами прокурора, версія щодо фальсифікації є недоведенною.

"Отака версія про вчинення отакої запланованої масової фальсифікації і спецоперації стосовно Микитася вона є не підтвердженою, і є цілком надуманою стороною захисту" – повідомив прокурор Олександр Борисенко у залі суду.

Після судового засідання поспілкуватися з прокурором не вдалося, а захисники Микитася впевнені, що це політична справа та помста Олега Татарова.

"Це рішення було для нас сподіваним, оскільки дана справа немає нічого спільного з правом. На наш погляд – політичне рішення. Одна із причин помста, а може у них є далі якась мета", – заявив Артур Габрієлян адвокат Максима Микитася.

Як раніше повідомляв 5.ua, затримали Микитася наприкінці грудня за підозрою у справі про викрадення столичного юриста. Сьогодні суд залишив під вартою Микитася без права застави до 27 лютого.

Источник материала
Поделиться сюжетом