Приїхав двома машинами, з особистою охороною: Тупицький знову спробував потрапити до КСУ
Приїхав двома машинами, з особистою охороною: Тупицький знову спробував потрапити до КСУ

Приїхав двома машинами, з особистою охороною: Тупицький знову спробував потрапити до КСУ

Відсторонений від посади голови Конституційного суду Олександр Тупицький сьогодні знову намагався потрапити на своє робоче місце, але не зміг заїхати навіть у подвір'я суду.

Сьогодні голова суду приїхав двома машинами, з особистою охороною, повідомляє у середу, 20 січня, "5 канал".

Своєю чергою, сам суддя заявляє, що не був офіційно звільнений зі своєї посади, а раз так – у разі неявки на робоче місце йому зарахують прогул. Він обіцяв повернутися в КСУ завтра.

Нагадаємо, що напередодні слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозруголові Конституційного суду України Олександрові Тупицькому. Такі дії Бюро відбулися за погодженням з в.о. генерального прокурора.

29 грудня Олександра Тупицького указом президента відсторонили від посади на два місяці.

У ДБР наголосили, що відсторонення Тупицького допоможе запобігти ризикам впливу останнього на інших свідків у цьому кримінальному провадженні.

Своєю чергою у Конституційному суді заявили, президент Володимир Зеленський мовляв порушив положення Конституції і вийшов за межі своїх конституційних повноважень, видавши указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького.

Відео Не пустили на роботу: Тупицький не зміг зайти до приміщення Конституційного суду

Коли після відпустки не пускають на роботу. До приміщення Конституційного суду із самого ранку марно намагався потрапити його голова - Олександр Тупицький. На заваді стали працівники Управління держохорони. Тупицький викликав поліцію, написав заяву про перешкоджання роботі судді та поїхав. А вже по обіді ДБР нагадала, що підозрює Тупицького у двох злочинах - кривосвідченні та підкупі свідка. Саме через це Володимир Зеленський перед Новим роком відсторонив його з посади на 2 місяці.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом