Страва з іменем: кулінарна опера Россіні в трьох рецептах
Страва з іменем: кулінарна опера Россіні в трьох рецептах

Страва з іменем: кулінарна опера Россіні в трьох рецептах

Джоаккіно Россіні прагнув досягнення гармонії і в музиці, і в приготуванні страв. Автор "Севільського цирульника" і "Отелло" вважав високу кулінарію і прекрасну музику "двома деревами одного кореня". Він метафорично казав, що "шлунок - це диригент, який керує оркестром наших пристрастей. Порожній шлунок гарчить від невдоволення, як фагот, або висловлює своє бажання в верескливих тонах, як флейта-пікколо. Повний шлунок - трикутник задоволення або барабан радості. Їсти, любити, співати, перетравлювати - по правді кажучи, це і є чотири дії комічної опери, яку ми називаємо життям. Той, хто дозволить їй пройти без насолоди ними, - не більше ніж повний дурень".

Турнедо "Россіні"

Про те, як ця апетитна страва отримала свою назву, існує легенда. Все сталося в Cafe Anglais в Парижі. Нібито Россіні наполягав на приготуванні страви під особистим наглядом і зобов'язав шефа готувати в кімнаті, що він міг спостерігати за процесом. Коли шеф врешті-решт обурився постійним втручанням, маестро вигукнув: "Et alors, tournez le dos!" - "Якщо так, повертай назад!" Одним словом, "турнедо".

Турнедо "Россіні"

Інгредієнти

400 г філе яловичини

200 г білого хліба

2 ст. л. вершкового масла.

Для начинки

100 г паштету з печінки

6 помідорів

пів-лимона

зелень петрушки, сіль, перець – за смаком

Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: філе нарізаємо шматочками поперек волокон і злегка відбиваємо.

Крок 2: хліб ріжемо на скибочки. У сковороді розігріваємо 1 ст. л. вершкового масла, підсмажуємо хліб.

Крок 3: м'ясо солимо, обсмажуємо з обох боків на олії, укладаємо на скибочки хліба.

Крок 4: зверху кладемо паштет.

Крок 5: прикрашаємо четвертинками помідорів, лимоном, гілочками петрушки.

Паста "Россіні"

Біографи Россіні розходяться в думках, скільки разів в житті маестро плакав. Деякі стверджують, що двічі: від радості - коли вперше почув Паганіні, і від горя - коли впустив тарілку власноруч приготованих макаронів.

Паста "Россіні"

Інгредієнти

300 г макаронів

300 г нежирної яловичини

2 білі цибулини

2 моркви

3 корінці і пучок зелені петрушки

1 головка селери

3 ст. л. вершкового масла

200 г яловичої печінки

1 ч. л. оливкової олії

2 яйця

200 г тертого пармезану

товчені сухарі

Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: обдаємо окропом макарони, відкидаємо на друшляк і витираємо їх серветкою.

Крок 2: в 1 л води варимо м'ясо, додаємо 1 цибулину, 1 морква і коріння. Проціджуємо бульйон через складену вдвічі марлю.

Крок 3: заливаємо макарони киплячим бульйоном і на повільному вогні варимо до готовності. Відкидаємо на друшляк, розмішуємо з 2 ст. л. вершкового масла.

Крок 4: відварене м'ясо нарізаємо шматочками. Печінка нарізаємо. Моркву нарізаємо тонкими скибочками, цибулину - дрібно шаткуємо, зелень петрушки - дрібно нарізаємо.

Крок 5: розігріваємо в сковороді олію, підсмажуємо печінку, моркву і цибулю.

Крок 6: з’єднуємо варене м'ясо і смажену печінку прогріваємо суміш на сковороді, додавши 7 ст. л. бульйону. Після всю суміш двічі провернути через м'ясорубку. Посолити і поперчити за смаком.

Крок 7: злегка збиваємо яйця. Гладку форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями. Кладемо кілька шарів макаронів. Потім м'ясну суміш. Верхній шар повинен бути з макаронів. Посипаємо тертим сиром і змащуємо збитим яйцем.

Крок 8: розігріваємо духовку до 180 ° С. Запікаємо страву до утворення золотистої скоринки. Нарізаємо макарони "Россіні" шматками і подаємо з бульйоном.

Салат "Фігаро"

Біографія батька оперної реформи XIX століття - наполовину факти, наполовину легенда – містить безліч гастрономічних анекдотів. Кажуть, одного разу музикант в поспіху біг з прем'єри "Севільського цирульника", щоб зануритися в детальний опис нового рецепта салату, який, зрозуміло, отримав назву - салат "Фігаро а-ля Россіні".

Салат "Фігаро"

Інгредієнти

язик телячий 250 г

буряк 200 г

селера 200 г

салат 100 г

анчоус 50 г

помідори 200 г

майонез 200 г

Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: телячий язик відварюємо і нарізаємо соломкою.

Крок 2: буряки відварюємо і нарізаємо кружечками. Бадилля селери нарізаємо великою соломкою, філе анчоусів - дрібною соломкою.

Крок 3: листя салату рвемо руками або нарізаємо великою соломкою.

Крок 4: помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо і змішуємо з майонезом.  

Крок 5: всі складові змішуємо, заправляємо майонезом з помідорами і викладаємо в салатник. 

Автор:
Ірина Денисова
Источник материала
Поделиться сюжетом