Треба оцінювати не слова, а результати: дипломат провів паралель між промовою Трампа і виступами Зеленського
Треба оцінювати не слова, а результати: дипломат провів паралель між промовою Трампа і виступами Зеленського

Треба оцінювати не слова, а результати: дипломат провів паралель між промовою Трампа і виступами Зеленського

У час потужних інформаційних технологій можна яскраво подати навіть бездіяльність, тому між заключною промовою Дональда Трампа з перерахуванням виконаних ним обіцянок і виступами президента України Володимира Зеленського можна провести низку аналогій. Про це в ефірі програми "Час Ч" на "5 каналі" сказав дипломат Данило Лубківський.

Він прокоментував заключну промову Трампа, в якій той перераховував виконані ним пункти своєї програми і зауважив, що оцінювати президентство Трампа і виконання ним даних при вступі на посаду обіцянок мають самі американці.

"Оцінку вони зробили, проголосувавши за Джо Байдена", – сказав він.

Лубківський додав, що адміністрація Трампа виконала певні елементи своєї передвиборчої програми, і Україна, зокрема, дуже цінує позитивну частину співпраці між країнами, яка була за час його президентства.

"Чи можна критично поставитися до промови Дональда Трампа? Знову ж таки, це питання до американців. Але я проведу іншу аналогію – ми бачимо дуже часто, як виступає президент України Володимир Зеленський – як вміло і вправно він розповідає українському суспільству, як все виконано. Треба оцінювати не слова, а конкретні результати. Проводячи цю аналогію, як підкреслюю – в час крутих інформаційних технологій можна красиво подати навіть бездіяльність. Оцінювати потрібно за результатами. За результатами в вимірі міжнародних відносин, ми бачимо, що сьогодні існує потреба, щоб Америка відновила своє лідерство на Заході і в світі… Сьогодні Америка потребує мудрого і сильного лідерства Джозефа Байдена", – наголосив він.

Водночас Лубківський прокоментував позови до судів штабу Трампа щодо нібито фальсифікації виборів.

"Є безумовна ясність, є безумовний переможець на цих виборах – і цей переможець сьогодні о 12 годині за Вашингтоном складе присягу. Це 46-й президент Сполучених Штатів Джозеф Байден – і крапка. Що стосується звинувачень у фальсифікаціях – підтверджень цього немає і значною мірою це кампанія, яка була розгорнута, щоб спровокувати розкол серед американців. І в цій кампанії брали дуже багато зацікавлених ворожих агенцій", – зазначив він.

Дипломат також дав оцінку штурму Капітолію протестувальниками з табору прихильників Трампа, сказавши що його спричинила низка причин.

"Як в кожній події такого характеру, збіглося багато причин. Безперечно, існують відповідні економічні, соціальні причини, які призвели до того, що ми бачимо як форму суспільного протистояння в Америці. Але водночас, тригером, провокацією до цих дій була постійна кампанія брехні і фейків, яка була націлена на розкол у Сполучених Штатах. Активним учасником цієї кампанії був в тому числі і Дональд Трамп – кампанії фейків, кампанії популізму, кампанії натравлювання одного на одного. Ми можемо абсолютно свідомо не виключати того, що в цій кампанії брали участь і були задіяні сили, які взагалі є ворогами ліберальної демократії, насамперед Росія", – зазначив Лубківський.

Щодо посиленої охорони Вашингтона під час інавгурації Джо Байдена, дипломат провів аналогію з подіями після теракту 11 вересня 2001 року, коли Нью-Йорк також був оточений військами і додав, що Росія буде активно спекулювати на інавгурації в присутності військових і заходах безпеки.

"Дуже важливо навіть не так, як відбуватиметься сьогодні сама інавгурація, а те, що саме скаже і які слова знайде Джо Байден для Америки, які слова знайде для світу. Які слова він знайде і для прихильників демократичної партії, до якої він належить і для прихильників республіканської партії – своїх опонентів. По суті – портрет наступних чотирьох років", – зауважив він.

Дивіться повний запис програми "Час Ч":

Нагадаємо, 20 січня Дональд Трамп виголосив фінальну промову на своїй посаді і залишив Білий Дім.

Источник материала
Поделиться сюжетом