У Капітолій доставили "ядерну валізку"
У Капітолій доставили "ядерну валізку"

У Капітолій доставили "ядерну валізку"

До Капітолія, де відбувається церемонія інавгурації обраного президента США Джо Байдена, доставили "ядерну валізку".

Як пише CNN, відсутність Дональда Трампа на інавгурації не вплине на передачу "ядерної валізки" з набором пускових кодів для застосування ядерної зброї США.

Порушення традицій інавгурації несе ще й один цікавий момент — передачу так званої "ядерної валізки" від вже колишнього президента до новообраного. 

Дональд Трамп своїм поспішним відльотом порушив й цю частину церемонії. Вперше в історії Штатів у двох лідерів буде дві "валізки", оскільки Трамп не буде присутній на церемонії, та залишається чинним президентом до самої присяги Байдена.

Валізка разом із Трампом полетіла до Флориди. Власне сам президент, звісно її не носить. Для цього є спеціальний військовий помічник. Він мав одразу ж після інавгурації передати її іншому, який би носив цю валізку вже за Байденом. Та попри порушення традицій, валізка усеодно з Трампом не залишиться. Річ у тім, що тільки-но Байден вимовив клятву, як уся інформація та коди, які перебували у валізці, моментально деактивувалися. Й спецпомічник цю валізку повіз назад, до Вашингтона. Для Байдена ж спецслужби розробили іншу, з іншими вказівками та кодами.

Нагадаємо, що ТСН в день інавгурації президента США проведе спецвипуск із Вашингтона.

Відео У США розпочалася інавгурація 46-го президента США Байдена

Увага всього світу прикута до Вашингтона. Там розпочинається інавгурація 46-го президента США - демократа Джо Байдена. Напередодні політик попрощався з рідним для нього штатом Делавер. У ці хвилини Байден слухає месу в католицькому соборі Святого Матвія. Це перша традиція в день інавгурації. Детальніше – дивіться далі.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
Поделиться сюжетом