У Росії вважають, що санкції проти "Північного потоку-2" неправомірні
У Росії вважають, що санкції проти "Північного потоку-2" неправомірні

У Росії вважають, що санкції проти "Північного потоку-2" неправомірні

Санкції Сполучених Штатів проти учасників будівельних підприємств газопроводу "Північний потік-2" порушують норми міжнародного права.

Про це заявив російський посол в США Анатолій Антонов, повідомила у Facebook пресслужба дипмісії.

"США вийшли за межі пристойності в спробі досягнути свої вузько-кон'юнктурні цілі. Порушують норми міжнародного права, принципи чесної і вільної торгівлі. Не вважаються навіть з думкою власних союзників", заявив диплома. 

За його словами, йдеться про "недобросовісну конкуренцію" та прагненні США створити собі перевагу на енергетичному ринку Європи.

До слова, віцепрем'єр РФ Олександр Новак висловив думку, що проєкт будівництва газопроводу "Північний потік-2" вдасться реалізувати. Зокрема, будівництво трубопроводу можливе за підтримки країн Євросоюзу.

Як повідомлялося, чинний президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів, який включає виділення 900 млрд доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19. 

До цього законопроєкту увійшли військова допомога Україні в розмірі 250 млн доларів, а також розширені санкції проти проєкту "Північний потік-2" — будівництва трубопроводу задля транспортування російського газу до Європи в обхід України. 

Відео Німеччина призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2"

Німеччина призупинила дозвіл на добудову російського газогону "Північний потік-2", який зводять в обхід України по дну Балтійського моря. Ідеться про дві ділянки завдовжки близько 16 та 13 кілометрів, які мали прокласти в німецьких територіальних водах. Дозвіл на це дали минулої п'ятниці. Утім, його оскаржили екологи, які переконані: об’єкт загрожує місцевому заповіднику. У "Газпромі" тим часом уже заявили: можуть відкласти проєкт або взагалі відмовитись од нього.    

ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Поделиться сюжетом