В Україні подорожчала білокачанна капуста: скільки коштує овоч
В Україні подорожчала білокачанна капуста: скільки коштує овоч

В Україні подорожчала білокачанна капуста: скільки коштує овоч

В Україні на поточному почали зростати ціни на білокачанну капусту.

Про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що до середини січня багато виробників вже розпродали більшу частину запасів. Крім того, на ринку вже майже не залишилося капусти низької якості. З огляду на стрімке зниження запасів капусти в господарствах, фермери почали стримувати продаж якісної продукції, що і призвело до зростання цін на цьому тижні. Підтверджують цю інформацію і оптові компанії, які відзначають загальне скорочення пропозицій капусти на ринку. 

Так, наразі відпускні ціни на білокачанну капусту в фермерських господарствах вже піднялися до 1,50-3,50 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто зазначити, що незважаючи на подорожчання в сегменті білокачанної капусти, на сьогоднішній день ця продукція на українському ринку коштує все в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період. Експерти говорять, що подорожчання тимчасове.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українському ринку зростають оптові ціни на коренеплоди, зокрема на моркву та буряк. 

Відео Зимовий раціон: чим замінити літні овочі та фрукти та чи варто купувати тепличну городину

Переходимо на зимовий раціон харчування. Цього року був довгий сезон літніх овочів — навіть у листопаді можна було купити ароматні томати, і в них справді був запах і смак, як у серпневих! Але грудень на порозі, тож на ринках все частіше бачимо тепличні овочі та фрукти. Яких цін очікувати цього сезону та чим замінити соковиту вітамінну городину  взимку — дивіться в сюжеті.   

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
Поделиться сюжетом