ЗМІ зловили Трампа на брехні у фінальній промові
ЗМІ зловили Трампа на брехні у фінальній промові

ЗМІ зловили Трампа на брехні у фінальній промові

Екс-президент США Дональд Трамп у своїй останній промові кілька разів викривив факти на свою користь і сказав відверту неправду про "наймасштабніше скорочення податків в історії". Про це повідомляє CNN.

У своєму фінальному виступі Трамп вже не вперше роздув кількість отриманих ним голосів виборців на президентських перегонах з 74,2 мільйонів до 75 мільйонів. Також він похвалився, що це стало рекордним показником для чинного президента, що в цілому є правдою, але Джо Байден отримав на 7 мільйонів голосів більше, зазначили американські журналісти.

Відвертою неправдою стала заява Трампа про те, що він провів наймасштабніше скорочення податків в історії США – це не відповідає дійсності ані в перерахунку на відсоток економіки, ані на обсяг валюти з поправкою на інфляцію.

Окрім того, екс-президент США заявив, що зробив рекордну кількість юридичних призначень – "майже 300". Насправді за його президентства були призначені 234 судді, і рекорд належить президентові Джиммі Картеру, який призначив 261 суддю, майже 40% вакантних на той час посад.

Нагадаємо, 20 січня Джо Байден офіційно склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом