Уряд прийняв постанову про медичне обслуговування у школах: які зміни чекають заклади освіти
Уряд прийняв постанову про медичне обслуговування у школах: які зміни чекають заклади освіти

Уряд прийняв постанову про медичне обслуговування у школах: які зміни чекають заклади освіти

В уряді України прийняли нову постанову, яка стосується медичного обслуговування закладів загальної середньої освіти.

Про це розповів Віктор Ляшко – головний санітарний лікар України на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук. Ляшко переконаний, що в кожному закладі загальної середньої освіти має бути медичний працівник. Це стосується всіх таких закладів, не залежно від форми власності.

«Це безпека наших дітей. Під час навчального процесу учні повинні бути забезпечені постійним моніторингом стану здоров’я», - написав Віктор Ляшко у пості.

Постанова уряду

Учора, 20 січня, в парламенті прийняли постанову «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти». Її розробкою займалися в Міністерстві охорони здоров'я.

Згідно з затвердженим документом, у кожній школі має здійснюватися медичне обслуговування школярів штатним медиком, якщо ж він відсутній, то освітній заклад може укласти відповідний договір із будь-яким закладом охорони здоров'я про медичне обслуговування.

Стрічка новин України та світу, новини медицини в нашому Viber!

Що передбачає медичне обслуговування в закладах освіти

Віктор Ляшко пояснив, що входить до медичного обслуговування школярів. По-перше, це здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації.

По-друге, інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я, протидії поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров’я.

У кожному закладі загальної середньої освіти, не залежно від форми власності, має бути медичний працівник! Це безпека...

Опубликовано Віктором Ляшко Среда, 20 января 2021 г.

Нагадаємо, Віктор Ляшко напередодні розповів про очікувану вакцинацію від коронавірусу. За його словами, вакцинувати українців будуть безкоштовно. Щеплення за гроші також будуть доступні, але не раніше другої половини 2021 року. Ляшко радить не поспішати викидати власні кошти на вакцинацію.

Також санлікар розповів, що українців, яким уже зробили щеплення від ковіду, будуть вносити в спеціальні реєстри – електронну базу.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в 2021-му році в більшості українських шкіл не зможуть вчитися старшокласники.

Також портал MY.UA писав, що кількість хворих на коронавірус зросла, а тестів зроблено менше.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны