У ПФУ повідомили важливу новину щодо фінансування пенсій в Україні
У ПФУ повідомили важливу новину щодо фінансування пенсій в Україні

У ПФУ повідомили важливу новину щодо фінансування пенсій в Україні

Фінансування пенсій січня продовжується за встановленим графіком.

Про це повідомили в офіційному відомстві Пенсійного фонду України 21 січня. За минулу добу на пенсійні виплати було спрямовано 2 мільярди гривень. Усього протягом січня забезпечено фінансування пенсій на загальну суму 34,7 мільярда гривень.

У Пенсійному фонді пообіцяли, що кожен пенсіонер вчасно отримає допомогу від держави. «Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку», - підкреслили в повідомленні ПФУ.

Підвищення пенсій у 2021 році

Про підвищення розповіла Марина Лазебна – міністр соціальної політики України. У 2021 році буде діяти п'ятиетапне підвищення пенсій.

«Ми починаємо з січня. У нас в січні підвищується найменша пенсійна виплата для людей, яким виповнилося 65 років, але які мають повний стаж. Повний стаж – це для жінки – 30 років, для чоловіка – 35. Для цих людей мінімальна пенсійна виплата підвищується на 400 гривень. Наприклад, зараз людина з такими параметрами отримує пенсію 2 тисячі гривень, а вона буде підвищена на 400 гривень – це буде 2 400 гривень», - розповідає Марина Лазебна.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

2.2 мільйона людей з наймншими виплатами отримують підвищення. Тобто пенсії не будуть нижчими від 2 400 гривень. Якщо людина отримувала пенсію 2100 гривень, то вона підвищиться на 300 гривень.

«Січень стане приємним сюрпризом для цієї категорії людей», - підкреслює Лазебна.

Індексація пенсій

Також у планах є індексація пенсій, яка має проводитися 1 березня, але в 2017 році була прибрана ця дата. Лазебна вважає, що це було поганим рішенням, бо в людей забрали чітку дату, коли вони чекають своїх проіндексованих пенсій.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що актриса серіалу "Слуга народу" отримала посаду в Офісі Президента.

Також портал MY.UA писав, що частині пенсіонерів пообіцяли перерахунок і додаткову виплату.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом