Пандемія: Німеччина запровадила посилений контроль в аеропортах
Пандемія: Німеччина запровадила посилений контроль в аеропортах

Пандемія: Німеччина запровадила посилений контроль в аеропортах

Німеччина посилила контроль в аеропортах для тих людей, які прибувають із зон підвищеного ризику. Це країни де рівень поширення ковіду становить понад 200 нових випадків на 100 тисяч населення протягом тижня. України в переліку немає, передає "5 канал".

Але є Сполучені Штати, країни Балтії, Чехія, Іспанія, Португалія, Словенія, Єгипет та низка інших. Ще один критерій для перевірок та обмежень – стрімке поширення мутованого варіанту коронавірусу. Це стосується таких держав, як Велика Британія, Бразилія, Ірландія та кількох інших. Ті, хто приїжджає із цих держав, повинні мати дійсний негативний тест на коронавірус, а також заповнену електронну форму на в’їзд до Німеччини.

Перевірки уже почали проводити, контроль уже почався в аеропортах. Тих, хто перетинає наземний кордон, перевірятимуть вибірково. Перелік зон підвищеного ризику постійно переглядається відповідно до поточної ситуації із ковідом. Аналізує ситуацію інститут Роберта Коха.

"Коли люди приїжджають в нашу державу ми можемо провести їх до центрів тестування тут в аеропорту, де вони можуть перевіритися на коронавірус. Тільки-но їм видають результат, і якщо він негативний – люди отримують дозвіл в’їхати у Німеччину. Якщо хтось відмовляється здавати тест, а прибув із зони підвищеного ризику, ми відмовимо у в’їзді до країни", – каже речник федеральної поліції Німеччини Реза Амгарі.

Як раніше повідомляв 5.ua, Німеччина повертається до суворого карантину. Так званий "м'який локдаун" не спрацював.

Источник материала
Поделиться сюжетом