Українцям компенсують витрати на електроопалення: кому покриють виплати
Українцям компенсують витрати на електроопалення: кому покриють виплати

Українцям компенсують витрати на електроопалення: кому покриють виплати

Українцям компенсують витрати на електроопалення. На це уряд планує витратити півтора мільярда гривень.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Виплати покриватимуть різницю в платіжках між старим тарифом на електроенергію і новим. Компенсацію нараховуватимуть усім, хто користується електроопаленням, протягом трьох місяців: у січні, лютому і березні. Утім, норма не стосується тих, хто вже отримує житлову субсидію.

На компенсацію можуть розраховувати ті, хто проживає в багатоквартирних і не газифікованих будинках, в яких відсутнє або не функціонує центральне опалення. Пільга також стосується багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

У Кабінеті міністрів запевняють, що жодних додаткових звернень від споживачів не потрібно. Нарахування відбуватиметься автоматично. Відповідний проект підготували Міністерство економіки та Міністерство соціальної політики.

Відео Субсидії за електроопалення та рекордні прибутки на експорті морепродуктів – Економічні новини

Субсидії за електроплавлення, рекордні прибутки на експорті риби та морепродуктів, а  також 5 країн світу, які були популярними серед українських туристів під час пандемії. Дивіться про це в наших економічних новинах.

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Слід зауважити, що від 1 січня уряд скасував пільгову вартість на 100 кіловат і встановив єдиний тариф. Він становить 1,68 грн.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці й надалі продовжуватимуть отримувати субсидіїу повному розмірі. Таку грошову допомогу наразі отримують три мільйони домогосподарств. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом