В Ізраїлі від COVID-19 вже почали вакцинувати школярів
В Ізраїлі від COVID-19 вже почали вакцинувати школярів

В Ізраїлі від COVID-19 вже почали вакцинувати школярів

Ізраїль продовжує вакцинувати населення від коронавірусу. Після того, як щеплення отримали медпрацівники та люди старшого віку, черга дійшла і до ізраїльських старшокласників, передає "5 канал".

Підлітки віком 16-18 років можуть щеплюватися лише за згодою батьків. Планується, що вакцинація старшокласників дозволить школярам повернутися до навчання та скласти випускні іспити. Це дасть змогу вчасно розпочати вступну кампанію влітку.

Ізраїль є світовим лідером за темпами вакцинації населення. Наразі щонайменше одну дозу вакцини від коронавірусу отримали понад 25% населення 9-мільйонної країни. Першими це зробили медичні працівники та люди старші 60 років. Тепер отримати щеплення можуть старшокласники і люди середнього віку.

"Я приїхав сюди, щоб вакцинуватися. Ми скоро повернемося в школу, і перед тим, як зіткнутися з великою кількістю учнів, закритими класами та вчителями, я хочу захиститися. Якщо враховувати усі "за" та "проти", пов'язані із вакцинацією, то "за" все ж переважають усі "проти". Саме тому, я вирішив вакцинуватися", – розповідає школяр Адам Співак.

Нагадаємо, учені з Ізраїлю довели, що препарати для зниження рівня жирів в організмі зменшують пошкодження легенів у пацієнтів з COVID-19. Жоден із добровольців, які використовували ці препарати, не помер від інфекції, а термін перебігу захворювання значно скоротився.

Источник материала
Поделиться сюжетом