Врегулювання ситуації з тарифами: Шмигаль звітуватиме в Раді
Врегулювання ситуації з тарифами: Шмигаль звітуватиме в Раді

Врегулювання ситуації з тарифами: Шмигаль звітуватиме в Раді

Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля заслухають на погоджувальній раді. Він має відзвітувати про врегулювання ситуації із тарифами на комунальні послуги, передає "5 канал".

Крім цього, народні обранці плануватимуть свою роботу на цей тиждень. Незадоволені платіжками за комірне українці не раз виходили на протест, перекриваючи дороги. Президент Володимир Зеленський доручив своєму заступнику Кирилові Тимошенку провести аудит тарифів в усіх регіонах.

Так, уряд установив граничний розмір ціни на газ для споживачів на рівні – 6 гривень 99 копійок за кубічний метр. Він діятиме вже із лютого. За світло українці почали платити дорожче з початку цього року. Замість пільгових 90 копійок за перші 100 кіловат-годин електроенергії - Кабмін установив сталу суму 1 гривня 68 копійок. За підвищення тарифу на електроенергію пообіцяли виплатити компенсації.

Як раніше повідомляв 5.ua, місцеві активісти та юристи спільно із владою та представниками "Лубнигаз" зібралися, аби дійти спільного знаменника в цих ти низці інших питань. До цього з вимогами вже виходили на акції протесту та перекривали рух автошляхом. Все, аби їх почула влада та постачальник газу.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом