Bitcoin встановив новий рекорд
Bitcoin встановив новий рекорд

Bitcoin встановив новий рекорд

Найпопулярніша в усьому світі цифрова валюта Bitcoin 19 лютого минула позначку 55 тисяч доларів. Про це у своїх статистичних даних показала криптовалютна біржа Coindesk.

Здорожчання валюти

Так, за останніми даними, за добу він здорожчав майже на 6,3%.

Коли статистичні дані почали відстежувати, то виявилося, що на 19 лютого 2021 року о 22:00 криптовалюта знизила свої показники до 55 055 доларів.

Наймаксмальнішу позначку свого курсу Біткоїн досягав 18 лютого 2021 року – 52 тисячі 322 долари.

Інші актуальні новини ви знайдете в наших Viber і Telegram!

За даними експертів, такі стрибки криптовалюти можна пояснити лиш великим попитом та бажанням людей придбати електронну валюту задля власних інвестицій, адже від початку свого заснування, а це з 2009 року, криптовалюта дуже гарно зміцнішала.

Деякий час інвестори не могли зрозуміти, куди вкладати свої гроші та де використовувати криптовалюту, але почавши аналізувати та спостерігати за американською криптоіндустрією дані питання зникли.

Сама капіталізація криптовалюти Біткоїна за 2021 рік зросла досить помітно і відчутно для ринку електронної валюти.

Суми довіри виміряються навіть не в мільйонах, а вже в мільярдах.

За два місяці 2021 року капіталізація Bitcoin перевищила позначку у 440 мільярдів доларів.

Також одним з вагомих факторів стало і те, що інвестори спостерігаючи за зростанням Біткоїна, бояться упустити той момент, коли Біткоїн досягне своєї найвищої точки росту.

Історія розвитку

Нагадаємо, історію розробки електронної валюти Bitcoin (Біткоїн).

Автором Bitcoin є Сатосі Накамото, звичайно, це є псевдонімом групи людей, які працювали над створенням та розробкою криптовалюти Біткоїн, оскільки роботи однієї людини тут не просто мало, це як капля в морі.

3 січня 2009 року було вперше здійснено запис в книгу обліку, що і стало початком зародження нового вимірювального еквівалента Bitcoin.

Досить довгий час Bitcoin тримався на низькій позначці, але у 2020 році він вперше піднявся до позначки 12 тисяч доларів, що і стало новим поштовхом для подальшого його росту.

Варто зауважити, що Bitcoin не має центра управління та осіб, які від свого імені можуть розміщувати цінні документи і зобов'язувати виконувати встановленні умови.

На сайті MY.UA зібрані й інші новини економіки й фінансів.

Так, наприклад, ми повідомляли про те, що в українському Міністерстві фінансів прогнозували середньорічний курс долара у 2021-му році на рівні 29,1 гривні за одиницю.

Читайте актуальні новини на нашому каналі у Twitter!

Приєднуйтесь до нас також в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом