Євроінтеграція та повернення Криму: Україна та ЄС обговорили напрями співпраці
Євроінтеграція та повернення Криму: Україна та ЄС обговорили напрями співпраці

Євроінтеграція та повернення Криму: Україна та ЄС обговорили напрями співпраці

Боротьба з ковідом, шлях до Євроінтеграції і повернення Криму у європейський порядок денний — президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем пріоритети у співпраці України та ЄС, передає "5 канал".

Напередодні Зеленський із Шарлем Мішелем відвідали Донбас й сьогодні розповіли про результати поїздки. За словами президента України – це важливий сигнал солідарності з боку Євросоюзу. Зеленський сподівається, що за підсумками засідання Європейської Ради наприкінці березня ЄС вкотре засудить російську агресію проти України.

Обговорили високопосадовці й подальший рух України до євроінтеграції та запровадження реформ. Шарль Мішель зазначив, що Євросоюз підтримує запуск в Україні судової реформи. Зеленський звернув увагу на те, що візит Президента Європейської Ради припав на сьомі роковини незаконної анексії Криму.

"Питання Криму має бути винесене на міжнародний порядок денний. Я виступив з ініціативою провести установчий саміт "Кримської платформи", що відбудеться в Києві 23 серпня. Його мета – створення дієвої платформи для деокупації наших територій і захисту прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим. Нещодавно Європейський Союз схвалив новий глобальний санкційний режим за порушення прав людини, у зв'язку з цим, я запропонував запровадити такі ж самі санкції щодо тих, хто чинить свавілля на півострові Крим", – зауважив Зеленський.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель наголосив: "ми будемо продовжувати забезпечувати співпрацю, розвивати цифрову економіку і зелений порядок денний. І Євросоюз підтримує вас пане президенте в плані повернення довіри українського народу до судової системи. Ми говоримо про очікування людей, які боролися за зміни на Майдані".

Нагадаємо, вчора з робочим візитом до України прибув Президент Європейської Ради Шарль Мішель відвідає Україну.

Источник материала
Поделиться сюжетом