Робота за кордоном: що потрібно знати
Робота за кордоном: що потрібно знати

Робота за кордоном: що потрібно знати

Складна економічна ситуація в Україні, обмеження, пов'язані з пандемією коронавіруса змушують людей шукати кращого життя в країнах ЄС. Отримуючи мінімальну зарплату, низькокваліфіковані кадри все ж відчувають себе краще, з фінансової сторони. Із зростанням попиту, з'являється і пропозиція від роботодавців. Але варто звертатися до агенцій з працевлаштування, або намагатися зробити все своїми силами? Про все по порядку.

Навіщо потрібні кадрові агентства?

Кадрові агентства можуть здатися не зовсім доречними, але вони можуть серйозно прискорити процес виїзду за кордон. Багато хто думає, що кадрові агентства призначені тільки для тих, хто займає керівні посади, але рекрутери дійсно можуть допомогти вам знайти можливості для роботи на повну, часткову або тимчасову роботу, незалежно від того, на якому етапі вашої кар'єри ви знаходитесь.

Якщо ви хочете дізнатися, як все це працює, або нервуєте з приводу цього першого кроку в цьому посібнику наведено переваги та недоліки використання кадрових агентств, а також список кращих кадрових агентств для студентів.

Чим займаються кадрові агентства

Кадрові агенції є, по суті, для того, щоб допомагати компаніям заповнювати вакансії і допомагати претендентам знайти роботу. Зокрема, у великих компаній немає часу розбирати сотні резюме і вибирати кращих кандидатів для співбесід, особливо коли відкриті сотні або навіть тисячі вакансій.

Саме тут на допомогу приходять кадрові агентства, які діють наступним чином:

  1. Коли компанія зв'язується з ними з приводу нової посади, вони вибирають найкращих кандидатів зі своїх списків, щоб запропонувати їх на співбесіду .
  2. Рекрутери економлять компаніям час і сили, висуваючи тільки кращих і найбільш підходящих кандидатів.
  3. У той же час рекрутери допомагають кандидатам пройти ці співбесіди, оптимізуючи їх резюме або тренуючи їх для співбесід .
  4. Коротше кажучи, кадрові агентства - це посередник між кандидатами на роботу і компаніями.

BVS rabota відгуки про компанії дозволять оцінити компетентність працівників. BVS заслужив позитивну репутацію, ведучи діяльність на території України більше 12 років. За цей час, за допомогою зусиль компанії, було працевлаштовано близько 6000 наших співвітчизників, які отримали можливість заробляти більше і жити краще. Репутація компанії — ключовий фактор. Адже нерідко люди вирушають на заробітки на останні або навіть позичені гроші. А шахраї зараз не дрімають. Тому, вибираючи агентство, обов'язково читайте про нього інформацію на всіляких форумах та інших відкритих джерелах.

Що ж такого хорошого в кадрових агентствах?

Чому ви повинні витрачати час на спілкування з ними, а не на пошуки себе? Ось деякі причини, по яких рекомендується звертатися в кадрові агентства, щоб знайти роботу:

  1. В агентствах є вакансії, яких ви більше ніде не знайдете
  2. Багато компаній вибирають кадрові агентства в якості єдиного методу пошуку нових співробітників. Це тому, що вони воліли б сплачувати кадровим агентствам за те, щоб вони виконували складну частину роботи по перегляду сотень резюме, з метою відбору короткого списку підходящих кандидатів.
  3. Отже, ви, певно, почуєте від рекрутерів про вакансії, які ви не бачили в рекламі в іншому місці, незважаючи на те, що дивилися кожен сайт вакансій.
  4. Ви отримаєте експертне керівництво від професіонала. При зверненні в агентство вам буде призначений фахівець, який повинен знати все, що потрібно про ринок праці.
  5. Агентства покликані надати вам масу інформації, в тому числі про те, де краще всього підходять вакансії, що відповідають вашому профілю, що шукають конкретні роботодавці і навіть наскільки ваш досвід і кваліфікація знаходяться на належному рівні.
  6. Щоб збільшити ваші шанси на успіх, вони часто пропонують поліпшити ваше резюме і тренують вас для співбесід.

У будь-якому випадку, оформлення документів — клопітка робота. Агентства сприяють прискоренню процесу, оскільки знають всі тонкощі і стежать за змінами. Важливо звертатися тільки в перевірені організації, ретельно перевіряючи інформацію про компанії.

Источник материала
Поделиться сюжетом