У Києві пролунав Дзвін Гідності на честь Героїв Небесної Сотні
У Києві пролунав Дзвін Гідності на честь Героїв Небесної Сотні

У Києві пролунав Дзвін Гідності на честь Героїв Небесної Сотні

Дзвін Гідності пролунав у Києві на честь Героїв Небесної Сотні Дмитра Чернявського та Сергія Синенка, передає "5 канал".

У День їхнього народження друзі та рідні зібралися біля каплиці архистратига Михаїла й українських новомучеників. Працівники музею Революції Гідності від січня встановлюють тут портрети загиблих на Майдані у дні народження героїв.

Дмитро Чернявський загинув 13 березня 2014 року від ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів під час мітингу за єдність України в Донецьку. Інший герой — Сергій Синенко був спалений у власному автомобілі так званими "Привидами Севастополя" 13 лютого у Запоріжжі.

"Дмитро Чернявський він був з Донецька. Легко бути патріотом на заході, де всі, ну практично всі, проукраїнська там іде така агітація. То на сході це гірше, але він не боявся. Він був патріотом в Донецьку. Сергій у Запоріжжі. Це також говорить про те, що Україна, вона все таки єдина" – каже заступниця голови організації "Родина Героїв Небесної Сотні" Наталя Бойків.

Директор Музею революції гідності Ігор Пошивайло відзначає: "це були такі люди як ми. Тут особливо приходять їхні родини, друзі, знайомі. Це можливість у такій неформальній обстановці згадати якісь деталі, які ми не знайдемо у вікіпедії чи в офіційних текстах".

Нагадаємо, дзвін Гідності пролунав у столиці на честь Героїв Небесної Сотні Володимира Кіщука та В'ячеслава Веремія.

Источник материала
Поделиться сюжетом